PENTUJA ?

Seuraava pentue suunnitteilla 2018

Päivitän tälle sivulle lisätietoa tulevasta pentueesta, kun suunnitelmat tarkentuvat. Pennuille etsitään ensisijaisesti harrastavia koteja (Palveluskoiralajit, Toko, Agility, Pelastuskoiralajit…). Yhteydenotot ensijaisesti sähköpostitse:   anni @ dutchshepherds.fi

Meillekö holsku?

Hollanninpaimenkoira sopii aktiiviselle, huumorintajuiselle ja maalaisjärkiselle ohjaajalle, joka ymmärtää tapakasvatuksen merkityksen. Pennuille toivotaan harrastavia ja koirakokemusta omaavia loppuelämän koteja.  Mitään koe- tai kisapakkoa ei luonnollisesti ole, mutta edellytän pennunostajan sitoutuvan koiransa tapakasvatukseen, jotta pennusta kasvaa tulevaisuudessa yhteiskuntakelpoinen koira. Taustaasi ja kokemustasi oleellisempaa  on  oma asenteesi, panostuksesi ja visiosi siitä, mitä haluat koirasi kanssa harrastaa. 

Tavoitteenani on kasvattaa tasapainoisia ja hyvän koulutettavuuden omaavia koiria, joiden kanssa voi harrastaa monipuolisesti. Hollanninpaimenkoira on kuitenkin lähtökohtaisesti haastavampi rotu. Toiminnanhaluisena ja älykkäänä koirana se vaatii liikuntaa, aktiviteettejä ja johdonmukaisen peruskoulutuksen. Pennun hankintaa suunnitellessa on hyvä huomioida, että hollanninpaimenkoirat vaativat etenkin nuorella iällä huomattavasti aikaa ja vaivannäköä.

Yhdistelmien taustoilta löytyy paitsi käyttöpuolelta tittelöityjä koiria, niin myös koiria jotka toimivat virka/työkäytössä. En anna juurikaan painoarvoa näyttelytuloksille tai luonnetesteille, vaan painotan kasvatustyössä ennemmin käyttöominaisuuksia, tervettä käyttökoiran rakennetta ja kokonaisvaltaista terveyttä. Lisää ajatuksiani kasvatustyöstä löydät “Taustaa” – sivulta.

Pentuvalinta tehdään yhdessä tulevan kodin kanssa, jotta kukin  saisi kriteereihinsä parhaiten sopivan pennun. On kuitenkin muistettava, että lupaavaltakin vaikuttava pentu on vain aihio, jonka lopputulokseen vaikuttaa paljolti ohjaajan oma työ. Hollanninpaimenkoira tarvitsee myös aikaa kasvaa ja kehittyä niin henkisesti kuin fyysisestikin ja tarpeetonta kiirettä nuorella iällä on järkevä välttää.

kuvassa: Ignitia Bang-Bang

kuva: Ann Koskinen

 

Comments are closed