BH-koe

Tälle viikonlopulle osui monenlaista tapahtumaa. Olin alunperin suunnitellut lähteväni Lahteen katsomaan kuninkuusraveja, mutta muutaman mutkan kautta päädyinkin koiran kanssa Akaalle BH-kokeeseen. Qumran van’t Oeterdal eli Roi (Ignitia Bullet x Nora van’t Oeterdal) suoritti eilen BH-kokeen hyväksytysti 1v 8kk iässä! Nuoresta iästään huolimatta se suoritti kokeen tasaisen varmasti eikä ääntelyä lukuunottamatta tehnyt suurempia virheitä.

Roissa on paljon samaa kuin isässään Roisissa – niin hyvässä kuin pahassa. Molemmat ovat erittäin sosiaalisia ja arjessa ”täyspäisiä” koiria, joista on vaikea olla pitämättä. Koska niitä ei hetkauta juuri mikään, on niiden kanssa helppo tulla ja mennä paikassa kuin paikassa. Tämä piirre tekee niistä myös itsepintaisia muuleja, joille saa asioita vääntää rautalangasta kerta toisensa jälkeen. Kaikesta rasittavuudestaan huolimatta ne ovat kuitenkin kaikin puolin mukavia koiria, joiden kanssa on ilo elää ja harrastaa.

Roin kanssa tähtäämme seuraavaksi näillä näkymin PK-jälkikokeisiin. Tottelevaisuusosio vaatii vielä työstämistä telineiden ja eteenmenon osalta, mutta jälki- ja esine-etsintä osiot ovat jo melko hyvällä mallilla. Muitakin lajeja tulemme treenaamaan tavoitteellisesti ja kokeet tähtäimessä. Tokoa Roi tuskin kuitenkaan tulee tekemään, sillä yksi tokokoira taloudessa on tälle ohjaajalle aivan riittävästi.

Suunnitteilla olevan pentueen emä Ignitia Blackbriar läpäisi tänään luonnetestin 190pisteellä, ollen laukausvarma (+++). Kiitos omistajille aktiivisuudesta! Milalla on erittäin miellyttävä luonne. BH-koetta ei saatu suunnitelmista huolimatta aikataulutettua tälle syksyä, mutta onneksi elämää on myös pentuprojektin jälkeenkin. Itse pentueesta laitan lisätietoja lähiviikkoina, kun selviää onko se ajankohtainen tänä vuonna.

Kuvissa Qumran van’t Oeterdal (ylh.) kuva: Hanna R. & Ignitia Blackbriar (alh.) kuva: Netta T.