D-pennut 3 viikkoa

D-pennut täyttivät sunnuntaina kolme viikkoa. Sen kunniaksi ne saivat monta vierasta ja kukin roppakaupalla rapsutuksia. Pennut ovat saaneet ensimmäisen mahdotuksen, ja tällä viikolla niitä aletaan totuttamaan pikkuhiljaa kiinteään ruokaan. Mitään kiirettä kiinteään ruokaan siirtymisellä ei kuitenkaan olisi, koska Mila hoitaa pennut erinomaisesti ja ne ovat kasvaneet koko ajan todella hyvin.

Nyt kun pennut ovat jo tolpillaan, alkaa pikkuhiljaa myös niiden maailmanvalloitus. Eilen oli aika laajentaa pentuaitausta, jotta pennuilla on enemmän tilaa temmeltää. Pentuaitaus sijaitsee työhuoneessamme, josta on suora näkymä olohuoneeseemme. Pennut kasvavat meillä keskellä arjen elämää. Niitä on käsitelty syntymästä asti useita kertoja päivässä, ja ne ovat tottuneet niin aikuisiin kuin lapsiinkin. Nyt kun ikää on jo enemmän, lisääntyvät myös vieraiden ihmisten vierailut pentujen luona.

Pentujen kehityksen kannalta seuraavat viikot ovat merkittäviä. Pennuilla on tuolloin luonnollinen halu tutustua uusiin asioihin ja tutkia ympäristöään. Pentuja totutetaan pikkuhiljaa uusiin asioihin ja ympäristöihin , jotta ne saisivat mahdollisimman paljon positiivisia kokemuksia ympäröivästä maailmasta. Uuden kodin vastuulla onkin jatkaa kasvattajan tekemää työtä, ja sosiaalistaa pentua huolella myös tulevina kuukausina.

Pentujen kehitys on ollut tähän mennessä erittäin tasaista. Vaikka se oma koira alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan kuuden pennun laumasta, niin toisaalta voisin ottaa näistä minkä tahansa itselleni. Mielettömiä persoonia jokainen. Erittäin rämäpäisiä pentuja, joiden kanssa elämä ei varmasti käy tylsäksi.

Kuvassa Ignitia D-pentu (violetti) kuva: Netta T.