JK1 BH Ignitia Destiny

”AAVA”

Lk hollanninpaimenkoira, narttu. s.22.9.2019.

Isä: Nexus Mosenthal Emä: Ignitia Blackbriar

kasv. Anni Roiha om. Hanna R.

Terveys: HD B/B, ED 0/0, SP0 (11/2022), LTV0 ja VA0. Silmät terveet (03/2023).

DNA-tunniste, polveutuminen varmistettu (ISAG 2006, Genoscoper Oy).

Käyttötulokset: JK1, BH.

Näyttelytulos: SERT, CACIB, ROP.

Aavalle on suunnitteilla pentue kennelnimelleni vuonna 2024. Aava on kolmannen sukupolven kasvattini D-pentueesta (Nexus Mosenthal x Ignitia Blackbriar). Lisää tietoa D-pentueen taustoista löydät sen omalta sivulta.

Aava on ystäväni koira, jonka kehitystä olen seurannut pennusta saakka. Aava on luonteeltaan todella ystävällinen ja kuuliainen koira. Se elää sekalaumassa lapsiperheessä, ja tulee hyvin toimeen myös pienten lasten kanssa. Kotona Aava on rauhallinen koira, joka on aina kuitenkin valmis toimintaan.

Aava on työskennellessä vietikäs ja energinen koira, joka haluaa miellyttää ohjaajansa. Sillä on vahva saalisvietti. Aava rakastaa kaikenlaista työskentelyä, ja se on varustettu suurella moottorilla. Kun toimintaa on luvassa, Aava tekee kaiken aina 110 %:sesti. Tästä syystä se on helposti innostuva, mutta myös turhautuva koira.

Aava treenaa tavoitteellisesti palveluskoirien jälkikokeeseen, josta sillä on JK1-koulutustunnus. Aavan kanssa on treenattu jonkun verran myös palveluskoirien viestikoetta varten, ja olen itse toiminut sen apuohjaajana. Aavan työskentelyhalukkuus ja -kestävyys ovatkin eduksi juuri palveluskoiralajeissa, joissa edellytetään kykyä pitkäkestoiseen ja fyysisesti vaativaan työskentelyyn.