BH IGNITIA AMBITION

”ABBY”

Lk Hollanninpaimenkoira, narttu     s.12.11.2013 † 13.11.2020    :: KoiraNet         ::working-dog.eu

Isä: KNPV PH1 IPO2 FH2 MR2 FCI SpH BH Eture van het Itterdal   emä: JK2 BH MH It Is Amazing

kasv. & om.  Anni Roiha

Terveys: HD A/A, ED 0/0, SP0 4/2016, LTV0. DNA tunniste, polveutuminen varmistettu  (ISAG 2006, Genoscoper Oy). Steriloitu 2018.

Käyttötulokset: BH, TOKO VOI2. Tokon piirinmestaruuskilpailuissa joukkuepronssia 2018. Vuoden holsku kilpailussa 2. paras tokokoira 2019.

Näyttelytulos: VARA-SERT

“Abby” nimen taustalla on hebrealainen nimi, joka voidaan kääntää esimerkiksi ”ilon lähde”. Abby on oma kasvattini A-pentueesta (Eture van het Itterdal x It Is Amazing). Lisää tietoa A-pentueen taustoista löydät sen omilta sivuilta.

Abby oli kookas (60cm), mutta rakenteeltaan tasapainoinen ja elastisesti liikkuva narttu. Se oli luonteeltaan ystävällinen koira, johon pystyi luottamaan tilanteessa kuin tilanteessa. Pentuna Abby oli todella aktiivinen, mutta iän karttuessa sille löytyi paremmin myös off-nappi. Abby oli koirasosiaalinen koira, joka pyrkii viimeiseen asti välttämään riitatilanteet. Se oli etenkin pikkupentujen kanssa ihailtavan pitkäpinnainen ja jaksoi kärsivällisesti leikittää niitä.

Abbylla oli koko A-pentueen tavoin hyvä koulutettavuus: se oli miellyttämisenhaluinen, yritteliäs ja keskittymiskykyinen. Todellinen paimenkoira! Abby oli saalispainotteinen koira, joka koulutuksessa toisinaan aloitti ”saalistuijoituksen”.  Se myös herkästi ketjutti ja ennakoi asioita. Abbya oli kuitenkin aina mukava kouluttaa, koska se oli erittäin helposti motivoitavissa ja yritti aina parhaansa.

Abby kilpaili TOKO:ssa voittaluokassa, josta sillä on 2-tulos. Se suoritti myös BH kokeen alle 2-vuotiaana. Paremmalla kuskilla olisi tehnyt paljon enemmän.

Abbylla oli normaali purenta, mutta siltä puuttui 1x P3, ei kiillevaurioita. Takajalan kannukset.

Abby lopetettiin marraskuussa 2020 pitkittyneiden neurologisten oireiden vuoksi, vain 7-vuoden ikäisenä. Sillä oli myös lievä krooninen kilpirauhasentulehdus. Muutoin se oli ollut terve koko siihen astisen ikänsä.

Kellot tehkää meille aikaa nyt
Kuulkaa meidän pienet hyräilyt
Rakastan sua tänään enemmän
Kuin koskaan ennen sen nyt käsitän. – Teleks: Tuulilasin nurkkaan

Kuvassa Ignitia Ambition  Kuvat: Niina Kivirasi (yllä) ja Jonna Lepistö (alla)