BH IGNITIA AMBITION

”ABBY”

Lk Hollanninpaimenkoira, narttu     s.12.11.2013     :: KoiraNet         ::working-dog.eu

Isä: KNPV PH1 IPO2 FH2 MR2 FCI SpH BH Eture van het Itterdal   emä: JK2 BH MH It Is Amazing

kasv. & om.  Anni Roiha

Terveys: HD A/A, ED 0/0, SP0 4/2016, LTV0. Dna tunniste, polveutuminen varmistettu  (ISAG 2006, Genoscoper Oy). Steriloitu 2018.

Käyttötulokset: BH, TOKO VOI2. Tokon piirinmestaruuskilpailuissa joukkuepronssia 2018.

Näyttelytulos: ERI SA VASERT

“Abby” nimen taustalla on hebrealainen nimi אביגיל (Abigail), joka voidaan kääntää esimerkiksi ”ilon lähde”. Abby on oma kasvattini A-pentueesta (Eture van het Itterdal x It Is Amazing). Lisää tietoa A-pentueen taustoista löydät sen omilta sivuilta.

Abby on kookas (60cm), mutta rakenteeltaan tasapainoinen ja elastisesti liikkuva narttu. Se on erittäin  sosiaalinen ja ystävällinen koira, johon voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Pentuna Abby oli todella aktiivinen, mutta iän karttuessa on löytynyt paremmin myös off-nappi. Abby on koirasosiaalinen, joka pyrkii viimeiseen asti välttämään riitatilanteet. Se on etenkin pikkupentujen kanssa ihailtavan pitkäpinnainen ja jaksaa kärsivällisesti leikittää niitä.

Abbylla on koko A-pentueen tavoin hyvä koulutettavuus: se on miellyttämisenhaluinen, yritteliäs ja keskittymiskykyinen. Abby on saalispainotteinen koira, joka koulutuksessa toisinaan aloittaa ”saalistuijoituksen”.  Se myös herkästi ketjuttaa ja ennakoi asioita. Abbya on kuitenkin ollut mukava kouluttaa, koska se on erittäin helposti motivoitavissa ja yrittää aina parhaansa.

Abby kilpailee TOKO:ssa voittaluokassa, josta sillä on 2-tulos. Se on myös suorittanut BH kokeen ja harjoittelemme tavoitteellisesti erikoisjälkeä (FH) kokeet tähtäimessä.

Normaali purenta, puuttuu 1x P3, ei kiillevaurioita. Takajalan kannukset.

Kuvassa Ignitia Ambition  Kuvat: Niina Kivirasi (yllä) ja Jonna Lepistö (alla)