JK1 BH MH QUMRAN VAN’T OETERDAL

”ROI”

Lk Hollanninpaimenkoira, uros     s.4.12.2017      :: KoiraNet         :: working-dog.eu

Isä: BH Ignitia Bullet  emä: Nora van’t Oeterdal

kasv. Cindy Schoonbrood, Belgia       om. Anni ja Marko Roiha

Terveys:  HD A/A, ED 0/0, SP0 (2/2020), LTV0 ja VA0.

DNA tunniste (ISAG 2006, Dr. van Haeringen laboratorium), polveutuminen varmistettu (Genoscoper Oy). Kastroitu 4/2019 (piilokives).

Käyttötulokset: JK1, BH, MH. TOKO ALO1 x 2. Tokon joukkuepiirimestaruus hopeaa 2020. Koirauinnin SM-joukkuepronssia 2019.

”Roi” nimen taustalla on heprealainen sana (ro-i), jonka merkitys on ”minun paimeneni”.

Roin isä on 2. sukupolven kasvattini BH Ignitia Bullet (It Is Amazing -> Ignitia Attitude -> Ignitia Bullet). Lisää tietoa Roisista ja B-pentueen taustoista löydät sekä Roisin sivulta että B-pentueen ja A-pentueen sivuilta.

Roin emä on Nora van’t Oeterdal, jonka sukutaulu on  mielenkiintoinen kokonaisuus. Noran taustoilta löytyy tunnetusti hyviä käyttöominaisuuksia tuottaneita sukulinjoja, mutta toisaalta myös vähemmälle huomiolle jääneitä sukulinjoja. Nora itse kilpailee tottelevaisuudessa CAT3-luokassa Belgiassa. Kun tapasin Noran Belgiassa, niin ihastuin oitis sen sosiaaliseen ja mutkattomaan olemukseen.

Roin taustalla löytyy siis sekä isän että emän puolelta tuttuja linjoja. B-pentueen aikana tykästyi Roin isään Roisiin todella paljon ja mikäli minulla ei silloin olisi ollut kolmea koiraa (joista kaksi nuorta koiraa!), en olisi hetkeäkään epäröinyt pitää sitä. Kun Roisi x Nora pentuesuunnitelmaa lyötiin lukkoon, oli selvää, että yksi  pennuista tulisi Suomeen Markon koiraksi. Ja täytyyhän tulevalla teologilla olla yksi Qumran.

Roi on sosiaalinen, leikkisä ja vilkas nuori koira. Roin koulutettavuus on ollut tähän asti todella hyvä, sillä se on kontaktinhakuinen, keskittymiskykyinen ja ahne koira. Roi on ihmisiä kohtaan erittäin sosiaalinen.

Roi suoritti BH-kokeen elokuussa 2019. Roin kanssa treenaamme PK-jälkeä ja PK-hakua kokeet tähtäimessä.