JK3 TK1 RTK1 BH MH QUMRAN VAN’T OETERDAL

”ROI”

Lk Hollanninpaimenkoira, uros     s.4.12.2017      

Isä: BH Ignitia Bullet  emä: Nora van’t Oeterdal

kasv. Cindy Schoonbrood, Belgia       om. Anni ja Marko Roiha

Terveys:  HD A/A, ED 0/0, SP0 (2/2020), LTV0 ja VA0.

DNA tunniste (ISAG 2006, Dr. van Haeringen laboratorium), polveutuminen varmistettu (Genoscoper Oy). Kastroitu 4/2019 (piilokives).

Käyttötulokset: JK3, TK1, RTK1, BH, MH. Mondioring CAT1-tulos x 1. Tokon joukkuepiirimestaruus hopeaa 2020. Tokon RM-3 2020. Koirauinnin SM-joukkuepronssia 2019.

”Roi” nimen taustalla on heprealainen sana, jonka merkitys on ”minun paimeneni”.

Roin isä on toisen sukupolven kasvattini BH Ignitia Bullet. Roin emä on Nora van’t Oeterdal, jonka sukutaulu on  mielenkiintoinen kokonaisuus. Noran taustoilta löytyy tunnetusti hyviä käyttöominaisuuksia tuottaneita sukulinjoja, mutta toisaalta myös vähemmälle huomiolle jääneitä sukulinjoja. Nora itse kilpailee tottelevaisuudessa CAT3-luokassa Belgiassa. Kun tapasin Noran Belgiassa, niin ihastuin oitis sen sosiaaliseen ja mutkattomaan olemukseen.

Roin taustalla löytyy siis sekä isän että emän puolelta tuttuja linjoja. B-pentueen aikana tykästyi Roin isään Roisiin todella paljon ja mikäli minulla ei silloin olisi ollut kolmea koiraa (joista kaksi nuorta koiraa!), en olisi hetkeäkään epäröinyt pitää sitä. Kun Roisi x Nora pentuesuunnitelmaa lyötiin lukkoon, oli selvää, että yksi pennuista tulisi Suomeen Markon koiraksi. Ja täytyyhän teologilla olla yksi Qumran.

Roi on sosiaalinen, leikkisä ja vilkas koira. Roilla ei ole huonoja päiviä, vaan se on aina hyvällä tuulella. Roin koulutettavuus on todella hyvä, sillä se on kontaktinhakuinen, keskittymiskykyinen ja ahne koira. Roi muistuttaa monella tapaa isäänsä Roisia: vietikäs, saalispainotteinen ja energinen koira, joka on arjessa sosiaalinen ja asioihin järkevästi suhtautuva koira. Harrastuskoirana Roi on erittäin lahjakas.

Roi suoritti BH-kokeen elokuussa 2019, ja JK1-koulutustunnuksen elokuussa 2020. Toukokuussa 2021 Roi suoritti JK2-koulutustunnuksen, ja elokuussa 2021 JK3-koulutustunnuksen. Tokosta Roi on suorittanut TK1-koulutustunnuksen, ja Rally-tokosta RTK1-koulutustunnuksen, mutta päätavoitteet tulevat kuitenkin jatkossakin olemaan palveluskoiralajeissa. Roin päälajina oli aiemmin pk-jälki, mutta nykyisin sen harrastuksemme painottuu mondioringiin. Mondioringissä aloitimme kilpailemisen 2023, ja syyskuussa saavutimme ensimmäinen CAT1-tuloksen.