JK3 TK1 RTK1 BH MH QUMRAN VAN’T OETERDAL

”ROI”

Lk Hollanninpaimenkoira, uros     s.4.12.2017      

Isä: BH Ignitia Bullet  emä: Nora van’t Oeterdal

kasv. Cindy Schoonbrood, Belgia       om. Anni ja Marko Roiha

Terveys:  HD A/A, ED 0/0, SP0 (2/2020), LTV0 ja VA0.

DNA tunniste (ISAG 2006, Dr. van Haeringen laboratorium), polveutuminen varmistettu (Genoscoper Oy). Kastroitu 4/2019 (piilokives).

Käyttötulokset: JK3, TK1, RTK1, BH, MH. Tokon joukkuepiirimestaruus hopeaa 2020. Tokon RM-3 2020. Koirauinnin SM-joukkuepronssia 2019.

”Roi” nimen taustalla on heprealainen sana, jonka merkitys on ”minun paimeneni”.

Roin isä on toisen sukupolven kasvattini BH Ignitia Bullet. Roin emä on Nora van’t Oeterdal, jonka sukutaulu on  mielenkiintoinen kokonaisuus. Noran taustoilta löytyy tunnetusti hyviä käyttöominaisuuksia tuottaneita sukulinjoja, mutta toisaalta myös vähemmälle huomiolle jääneitä sukulinjoja. Nora itse kilpailee tottelevaisuudessa CAT3-luokassa Belgiassa. Kun tapasin Noran Belgiassa, niin ihastuin oitis sen sosiaaliseen ja mutkattomaan olemukseen.

Roin taustalla löytyy siis sekä isän että emän puolelta tuttuja linjoja. B-pentueen aikana tykästyi Roin isään Roisiin todella paljon ja mikäli minulla ei silloin olisi ollut kolmea koiraa (joista kaksi nuorta koiraa!), en olisi hetkeäkään epäröinyt pitää sitä. Kun Roisi x Nora pentuesuunnitelmaa lyötiin lukkoon, oli selvää, että yksi  pennuista tulisi Suomeen Markon koiraksi. Ja täytyyhän tulevalla teologilla olla yksi Qumran.

Roi on sosiaalinen, leikkisä ja vilkas koira. Roilla ei ole huonoja päiviä, vaan se on aina hyvällä tuulella. Roin koulutettavuus on todella hyvä, sillä se on kontaktinhakuinen, keskittymiskykyinen ja ahne koira. Roi muistuttaa monella tapaa isäänsä Roisia: vietikäs, saalispainotteinen ja energinen koira, joka on arjessa sosiaalinen ja asioihin järkevästi suhtautuva koira. Erittäin lahjakas harrastuskoira.

Roi suoritti BH-kokeen elokuussa 2019, ja JK1-koulutustunnuksen elokuussa 2020. Toukokuussa 2021 Roi suoritti JK2-koulutustunnuksen, ja elokuussa 2021 JK3-koulutustunnuksen. Tokosta Roi on suorittanut TK1-koulutustunnuksen, ja Rally-tokosta RTK1-koulutustunnuksen. Päätavoitteet tulevat kuitenkin jatkossakin olemaan palveluskoiralajeissa. Roin päälajina on ollut pk-jälki, mutta jatkossa toivottavasti laajennamme myös pk-puolen harrastuslajeja.