BH IGNITIA BULLET

Lk Hollanninpaimenkoira, uros     s.25.10.2015   

Isä: Virkakoira Billy Mosenthal 

emä: BA JMVA EUJV-14 HRJV -14 MV-15 Ignitia Attitude

kasv. Anni Roiha         om. Satu P.

Terveys: HD A/A, ED 0/0, SP0 (2/20), LTV0, VA0. Dna tunniste, polveutuminen varmistettu (ISAG 2006, Genoscoper Oy).

MyDogDNA 2019: terve, DM N/N, SDCA1 N/N ja SDCA2 N/N, perimän terveysindeksi 114 (2/2020). Spermaa pakastettu elokuussa 2020.

Käyttötulokset:  BH, LTE0 98p +        

Näyttelytulos: SERT, CACIB, VSP

Roisi on toisen sukupolven kasvattini B-pentueesta. Se on keskikokoinen (60 cm), ketterä ja elastisesti liikkuva koira. Roisista on vaikea olla pitämättä, sillä se on supersosiaalinen ja mutkaton koira, jolla on rento elämänasenne. Kolikolla on kuitenkin kääntöpuolensa: Roisin elämä on laiffii – asenne näkyy toisinaan myös itsepintaisuutena  ja järkähtämättömyytenä. Samat asiat saa kertoa moneen kertaan, kun annettu palaute pysyy mielessä vain hetken.

Työskennellessä Roisi on energinen, saalispainotteinen ja taistelutahtoinen. Suojelussa se omaa luontaisesti hyvän puruotteen. Roisilla on hyvä koulutettavuus, se on nopea oppimaan, ja työskentelee keskittyneesti välittämättä ympäristön häiriöistä. BH-koe on suoritettu lokakuussa 2017.

Roisilla on kolme pentuetta. Ensimmäinen pentue on Belgiassa van’t Oeterdal kennelissä. Q-pentue on syntynyt 12/2017; kolme urosta ja kaksi narttua. Pentueesta muutti Suomeen uros JK3 TK1 RTK1 BH MH Qumran van’t Oeterdal, joka on oma kisakoirani. Kyseinen pentue on ollut erittäin tasainen pentue, jonka kaikki koirat ovat aktiivisia, vietikkäitä ja erittäin sosiaalisia luonteeltaan. Toinen pentue syntyi Hollantiin O Gennaíos Ollandós kenneliin 1/2022; kaksi urosta ja kaksi narttua. Kolmas pentue syntyi omalle kennelnimelleni 11/2023; kaksi urosta ja seitsemän narttua. Tästä pentueesta jäi minulle kotiin kasvamaan Ignitia Force Awakens tulevaisuuden kisakoiraksi.

Roisi on yksi lahjakkaimmista koirista, jota olen tässä rodussa nähnyt. Harmittelen edelleen, että en pitänyt sitä itselläni, sillä tällaisen koiran kanssa harrastaminen olisi luksusta. Lisäksi se on ollut perusterve muutamaa tapaturmaa lukuun ottamatta (silmä, varvas), ja on priimaa myös virallisten terveystutkimusten valossa. Sain onneksi Roisista yhden pentueen omalle kennelnimelleni, ja itselleni kaksi upeaa jälkeläistä.

Normaali purenta, täysi hampaisto. Ei kiillevaurioita. Molemmat kivekset olivat laskeutuneet luovutusiässä. Välikuvattu luuston osalta 6/16 – puhdas.

kuvassa Ignitia Bullet  kuva: Satu Pohjolainen