BH IGNITIA BULLET

”ROISI”

Lk Hollanninpaimenkoira, uros     s.25.10.2015     :: KoiraNet         ::working-dog.eu

Isä: Virkakoira Billy Mosenthal  emä: BA JMVA EUJV-14 HRJV -14 MV-15 Ignitia Attitude

kasv. Anni Roiha         om. Satu P.

Terveys: HD A/A, ED 0/0, SP0 (2/20), LTV0, VA0. Dna tunniste, polveutuminen varmistettu (ISAG 2006, Genoscoper Oy).

MyDogDNA 2019: terve, DM N/N, SDCA1 N/N ja SDCA2 N/N, perimän terveysindeksi 114 (2/2020). Spermaa pakastettu elokuussa 2020.

Käyttötulokset:   BH         

Näyttelytulos: SERT, CACIB, VSP

Jälkeläiset: van’t Oeterdal Q-pentue, Belgia.  s. 4.12.2018 3u + 2n

Roisi on 2. sukupolven kasvattini B-pentueesta (Virkakoira Billy Mosenthal x Ignitia Attitude). Lisää tietoa B-pentueen taustoista löydät sen omilta sivuilta.

Roisi on keskikokoinen (60 cm), supersosiaalinen ja tasapainoinen uros. Roisi on koira, mistä on vaikea olla pitämättä, sillä se ihastuttaa mutkattomalla luonteellaan ja rennolla elämänasenteellaan. Kolikolla on kuitenkin kääntöpuolensa: Roisin elämä on laiffii – asenne näkyy toisinaan myös itsepintaisuutena  ja järkähtämättömyytenä. Samat asiat saa kertoa moneen kertaan, kun annettu palaute pysyy mielessä vain hetken.

Roisi on saalispainotteinen, taistelutahtoinen ja luontaisesti hyvän puruotteen omaava koira, jolla on hyvä koulutettavuus. Se on nopea oppimaan, työskentelee keskittyneesti eikä ole herkkä ympäristön häiriöille. Roisin harrastukset keskittyvät suojeluun (IPO). BH-koe on suoritettu lokakuussa 2017.

Roisilla on yksi pentue Belgiassa van’t Oeterdal kennelissä. Q-pentue on syntynyt 4.12.2017, kolme urosta ja kaksi narttua. Pentueesta tuotiin Suomeen uros Qumran van’t Oeterdal.

Roisin omistaja kuvaa koiraansa näin:

”Roisi on vilkas ja aina valmis tekemään töitä paikasta riippumatta, sillä ympäristön häiriöt eivät vaikuta sen työmotivaatioon. Roisia ei hetkauta juuri mikään, mutta kun Rico käy varastamassa lelun niin sitten alkaa huumori loppua.  Kotona Roisi on rauhallinen sohvalla pötköttäjä, joka haluaa olla mahdollisimman  lähellä ihmistä. Roisin kanssa täytyy olla rajojen suhteen tarkkana, koska muutoin alkaa pomotus ja päälle päsmäröinti. Se on hyvä laumakoira kunhan muistaa pitää ohjat omissa käsissä eikä anna pikkuholskun itse päättää asioista”.

Normaali purenta, täysi hampaisto. Ei kiillevaurioita. Molemmat kivekset olivat laskeutuneet luovutusiässä. Välikuvattu luuston osalta 6/16 – puhdas.

kuvassa Ignitia Bullet  kuva: Satu Pohjolainen