TRIGGER VAN’T OETERDAL

”Hilma”

Lk Hollanninpaimenkoira, narttu    s.5.4.2020     

Isä: Nexus Mosenthal  emä: Nora van’t Oeterdal

kasv. Cindy Schoonbrood, Belgia       om. Anni Roiha, Netta Tuulaniemi ja Mira Opas.

Terveys: HD A/A, ED 0/0, LTV0, VA0, SP0 (4/2022). DNA tunniste (ISAG 2006, Dr. van Haeringen laboratorium).

Käyttötulokset: SPeKL jäljen peruskoe

Näyttelytulos: SERT, CACIB, ROP.

Hilman suku on itselleni tuttua linjaa sekä isän että emän puolelta, ja juuri siitä syystä halusin koiran tästä yhdistelmästä. Hilman syntymä sattui kuitenkin pahimman koronakriisin aikaan, ja saimme pitkään jännittää miten tuontisuunnitelman käy. Onneksi tilanne kääntyi parempaan päin luovutusiän tietämillä, ja pääsin pian noutamaan Hilman Belgiasta.

Hilman isänä on Ignitia D-pentueen isä Nexus Mosenthal, jonka taustaa olen avannut enemmän D-pentueen sivuilla. Hilman emä on Nora van’t Oeterdal, jonka edellisestä, vuonna 2017 syntyneestä pentueesta (Isä BH Ignitia Bullet) on oma kisakoirani JK3 TK1 RTK1 BH MH Qumran van’t Oeterdal. Noran edellinen pentue Belgiassa on ollut erittäin tasainen pentue, jonka kaikki koirat ovat aktiivisia, vietikkäitä ja erittäin sosiaalisia luonteeltaan.

Hilma on sosiaalinen koira, jolla on käyttölinjaiseksi hollanninpaimenkoiraksi melko tasainen ja rauhallinen perusluonne. Se on luonnostaan erittäin hyvä nenänkäyttäjä. Hilma elää laumassa useamman muun koiran kanssa, myös narttujen.

Hilman sukutaulu on jalostusta ajatellen kiinnostava kokonaisuus, joka on terveytensä ja luonteensa puolesta lunastanut siihen kohdistuvat odotukset. Hilma treenaa tavoitteellisesti pelastuskoirajälkeä ja -hakua, ja se suoritti huhtikussa 2022 jäljen peruskokeen. Koirakon pidemmän tähtäimen tavoitteena on hyväksytyn viranomaistarkastuksen suorittaminen ja hälytystehtävissä toimiminen tulevaisuudessa.

Kuvassa Trigger van’t Oeterdal elokuussa 2020. Kuva: Mira Opas.