TRIGGER VAN’T OETERDAL

”Hilma”

Lk Hollanninpaimenkoira, narttu    s.5.4.2020      :: KoiraNet         :: working-dog.eu

Isä: Nexus Mosenthal  emä: Nora van’t Oeterdal

kasv. Cindy Schoonbrood, Belgia       om. Anni Roiha, Netta Tuulaniemi ja Mira Opas.

Terveys: DNA tunniste (ISAG 2006, Dr. van Haeringen laboratorium).

Hilman suku on itselleni tuttua linjaa sekä isän että emän puolelta, ja juuri siitä syystä halusin tuoda pennun Suomeen tästä yhdistelmästä . Hilman syntymä sattui kuitenkin pahimman koronakriisin aikaan, ja saimme pitkään jännittää miten tuontisuunnitelman käy. Onneksi tilanne kääntyi parempaan päin luovutusiän tietämillä, ja pääsin pian noutamaan Belgiasta pennun Suomeen.

Hilman isänä on Ignitia D-pentueen isä Nexus Mosenthal, jonka taustaa olen avannut enemmän D-pentueen sivuilla. Hilman emä on Nora van’t Oeterdal, jonka edellisestä, vuonna 2017 syntyneestä pentueesta (Isä BH Ignitia Bullet) meillä asuu BH Qumran van’t Oeterdal. Noran edellinen pentue Belgiassa on ollut erittäin tasainen pentue, jonka kaikki koirat ovat aktiivisia, vietikkäitä ja erittäin sosiaalisia luonteeltaan.

Hilman sukutaulu on jalostusta ajatellen kiinnostava kokonaisuus, ja toivon että se terveytensä ja luonteensa puolesta lunastaa siihen kohdistuvat odotukset. Hilma asuu sijoituskodissa, ja sen harrastukset suuntautuvat pelastuskoirapuolelle.

Kuvassa Trigger van’t Oeterdal elokuussa 2020. Kuva: Mira Opas.