E-pennut 5 viikkoa

E-pennut täyttivät torstaina 5 viikkoa. Pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet alusta asti hyvin, ja vaikuttavat tässä vaiheessa hyvin avoimilta ja reippailta holskunaluilta. Ensi viikolla pentue menee eläinlääkärin tarkastukseen ja tunnistusmerkittäväksi. Samassa yhteydessä niiltä otetaan poskisolunäyte DNA-tunnistetta varten.

Vaikka tästä pentueesta (omista resursseista johtuen) en sijoita yhtään koiraa, toivon ja odotan, että tästä pentueesta saataisiin myös jalostuskoiria rodun pieneen kantaan. Jokainen pentue on tähän mennessä tehty jatkojalostusta silmällä pitäen, eikä tämäkään pentue ole siinä poikkeus. Kuitenkin vasta aika näyttää, mihin suuntaan kukakin niistä kehittyy, ja mikä on pitkällä aikavälillä kunkin perusterveys.

Silti tärkeintä on, että jokainen pentu on ennenkaikkea tärkeä perheenjäsen, jonka hyvinvointiin ollaan valmiita satsaamaan. Holskut vaativat etenkin nuorina todella paljon työtä ja vaivannäköä, jotta niistä kasvaa yhteiskuntakelpoisia koiria. Koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen kannattaa panostaa etenkin pentuaikana todella paljon. Monet asiat, jotka pentuaikana saa melko vähällä vaivalla koulutettua, ovat myöhemmin todella työläitä rakentaa.

Oli tulevaisuuden lajivalinta mikä tahansa, suosittelen suuntaamaan alusta asti mukaan kursseille ja koulutusryhmiin. Jos koira totutetaan pennusta lähtien vieraisiin ihmisiin ja koiriin sekä erilaisiin ympäristöihin, on sen kanssa möyhemmin helpompaa edetä koulutuksen suhteen lajissa kuin lajissa. Myös arki on koiran kanssa huomattavasti helpompaa, kun ei tarvitse stressata siitä, miten se suhtautuu eläinlääkärissä käyntiin tai lenkillä vastaantuleviin koiriin. Tässä(kin) pentueessa on tehty työtä pentujen sosiaalistamisen eteen, mutta suurin työ ja vastuu jää aina koiran tulevalle kodille.