Pentuesuunnitelma

Aiemmin näytti siltä, että seuraava pentue olisi toteutunut vasta vuosina 2021-2022, jolloin olisi ollut luontevaa jatkaa joko C- tai D-pentueen kautta sukulinjaa eteenpäin. Milan (Ignitia Blackbriar) ensimmäinen pentue on ollut kuitenkin erittäin lupaava ja tasainen pentue, mikä on loistava syy tehdä sille vielä toinen pentue.

Minulla on tietenkin oma lehmä ojassa, koska meillä asuu yksi pentu Milan edellisestä pentueesta. Vaikka Eve on holskuna lentävää mallia, pidän siitä todella paljon. Even olemus syleilee koko maailmaa ja hyvä niin. Arvostan koirissa ennen kaikkea sosiaalista luonnetta ja hyvää koulutettavuutta. 

Milan pentueen isäksi valikoitui karjatilan koira Rokka, josta on tulossa tarkempi esittely lähiaikoina pentuja-sivulle. Näin Rokan ensimmäisen kerran huhtikuussa 2019, ja vaikutuin jo silloin Rokan avoimesta ja tasapainoisesta olemuksesta. Muistan ensimmäisen tapaamisen jälkeen soittaneeni Rokan isän Uunon omistajalle, ja kysyneeni häneltä tarkemmin Uunon jälkeläisistä. Rokan tyyliset urokset, jotka eivät liikoja hötkyile, alkavat olemaan lyhytkarvaisessa muunnoksessa katoava luonnonvara.

Rokka on jalostusmielessä erittäin mielenkiintoisesta yhdistelmästä, kun miettii rodun pientä kantaa ja ahdasta geenipoolia. Se on itse terveyden osalta kattavasti tutkittu (lonkat, kyynärät, selkä, silmät, polvet, sydän) ja todettu terveeksi. Tällä viikolla Rokka piipahti luonnetestissä Jyväskylässä, josta se sai tulokseksi 209 pistettä, laukausvarma.

Kahdesti olen haaveillut kasvatustauosta, ja kahdesti perunut puheeni. Jatkossa en siis lupaile enää yhtään mitään, vaan pentueet tehdään silloin kun siltä tuntuu. Oli se sitten joka vuosi tai joka viides vuosi. Tästä yhdistelmästä minulla on erittäin hyvä tunne, ja toivonkin hartaasti, että Rokka x Mila yhdistelmä toteutuu.