Eve 1v ja vähän päälle

Eve on edennyt PK-jäljellä huimaa vauhtia, vaikka sen kanssa on treenattu lajia vielä varsin maltillisesti. Jäljen treenaaminen jäi sen kanssa etenkin alkusyksystä aivan minimiin, kun lähes kaikki vapaa-aika meni Roin kanssa kokeisiin valmistautumisessa. Nyt sen sijaan on enemmän aikaa, ja pystyy taas keskittymään myös Even kanssa metsäjälkeen.

Even jäljet ovat olleet vielä suhteellisen lyhyitä, noin 300 metrin mittaisia parilla kulmalla. Evellä on hyvä motivaatio jäljestämiseen, ja myös keppien ilmaisu sillä on hyvällä alulla. Janaa emme ole harjoitelleet juuri lainkaan, mutta se olisi tarkoitus ottaa vielä tälle vuotta työn alle.

Myös Even tottelevaisuustreenit ovat edenneet mukavasti viime kuukausien aikana. Evestä on kuoriutunut vuoden aikana mukava harrastuskoira kaikin puolin. Se on miellyttämisen haluinen ja helposti motivoitavissa oleva koira, joka kuitenkin työskentelee itsenäisesti. Even ystävällinen ja sosiaalinen luonne tekee siitä myös hyvän perhekoiran.

Hyvä koira ei tarkoita kuitenkaan helppoa tietä. Oikeastaan samat piirteet jotka tekevät koirasta hyvän käyttökoiran, ovat samalla potentaalisia ongelmakäytöksen lähteitä. Even kaltaisen, vietikkään koiran kanssa täytyy keskittyä hallintaan alusta alkaen. On huomattavasti helpompaa ennaltaehkäistä ongelmia, kuin myöhemmin ratkoa niitä. Even kanssa joutuu tässä vaiheessa tekemään paljon työtä, mutta uskon myös että tehty työ kantaa aikanaan hedelmää. Olen kokonaisuutena Eveen erittäin tyytyväinen, ja toivon todella, että se täyttää odotukset terveyden osalta. Ja kukapa tietää, ehkä myös jalostuksen osalta.