F-pentue 3 viikkoa

F-pentue (Ignitia Bullet x Trigger van’t Oeterdal) on syntynyt 26.11.2022, ja täytti tänään kolme viikkoa. Synnytys sujui hyvin, ja Hilma on todella hyvä emo. Sekä Hilma että pennut ovat voineet hyvin, ja pennut (2u, 7n) ovat kasvaneet tasaisesti syntymästään saakka. Kaikki pennut ovat raidallisia (brindle). Lisätietoja pentueen taustoista löytyy sen omilta sivuilta. Pentueessa on narttupentuja vapaana.

Tämä pentue on itselleni erityisen tärkeä kahdesta syystä. Ensiksi, pidän pentueen vanhemmista erittäin paljon. Molemmat ovat erittäin sosiaalisia koiria, joilla on hyvä koulutettavuus. Tässä rodussa koirien sosiaalisuutta voi tuskin koskaan painottaa liikaa. Nämä ovat tietenkin makuasioita, mutta mielestäni avoimet ja rohkeat, järkevästi käyttäytyvät koirat ovat myös parempia harrastuskoiria. Harrastamisen ilo on kaukana, jos koiran kanssa pitää olla silmät selässä koepaikalla, arjesta nyt puhumattakaan.

Toiseksi, yhdistelmä on lähes sama kuin vuonna 2017 syntynyt Q van’t Oeterdal pentue, josta Roi on. F-pennuilla ja Roilla on sama isä, ja Roin emä on pentujen emän emä. Roi on mukava koira niin harrastuksissa kuin arjessakin, ja ottaisin tälläisen koiran milloin vain uudestaan. Olen tehnyt sen kanssa koulutuksessa paljon virheitä, mutta minulle se on ehdottomasti yksi parhaimmista koirista, joita olen omistanut. Toivon tästä pentueesta tulevan isoveljensä tapaisia sosiaalisia ja rentoja tyyppejä, joiden kanssa voi myös harrastaa monipuolisesti.

Olen kaksi kertaa yrittänyt saada Nexuksen sukulinjasta uroksia. En tiedä mistä näitä narttuja tulee, mutta kahden pentueen (D ja F) saldo on tähän mennessä yhteensä 2 urosta ja 13 narttua. Rivien välistä voi siis lukea, että toinen uroksista ei ainakaan toistaiseksi ole myynnissä.

D-pentueen Loba synnytti yhdeksän raitapaitaa, mutta tasaisemmalla jakaumalla. Tämä pentue rekisteröidään Loban omistajan kennelnimelle, mutta tulen kuitenkin seuraamaan tätä pentuetta suurella mielenkiinnolla. Loba on ensimmäinen D-pentueen koira, jota on nyt käytetty jalostukseen. D-pentueesta toivottavasti sekä Eve että Aava tulevat jalostuskäyttöön tuonnempana.

C-pentueen Riaa en sijoitusopimuksen puitteissa käyttänyt jalostukseen, vaikka Ria onkin erinomainen yksilö. Omat resurssini eivät yksinkertaisesti riitä kaikkien suunnitelmien toteuttamiseen. Myös Hilman pentueen suuri koko vaikutti päätökseen. Hyviäkään holskuja ei kannata määräänsä enempää tuottaa, jotta jokaiselle pennulle löytyy aktiivinen, koiransa koulutukseen panostava koti.