Hiljaiselon jälkeen

Pitkän hiljaiselon jälkeen on vihdoin jotakin uutta treenirintamalla. Korona-tilanteeseen liittyvien rajoitusten purkamisen myötä myös treeniryhmät alkavat käynnistää pikkuhiljaa toimintaansa. Tarvitsen sekä Roille että Evelle tällä hetkellä enemmän harjoittelua häiriöissä. Roi ei ole millään tapaa häiriöherkkä koira, mutta kokeita ajatellen sen olisi hyvä saada enemmän kokeenomaista treeniä. Evelle taas jo iän puolestä tekee hyvää erilaisisten häiriöiden alla harjoittelu. Omaan treenaamiseen tulee myös huomattavasti enemmän ryhtiä silloin, kun treenaa muiden kanssa, verrattuna yksin puurtamiseen.

https://www.instagram.com/p/B_5AJ76BpWx/

Keskittyminen viime viikot jäljen treenaamiseen on toisaalta ollut mukavaa ajanvietettä. Lisäksi se on erinomainen tapa purkaa aktiiivisen koiran energiaa. Jäljen ajaminen vaatii koiralta keskittymistä, kestävyyttä ja itsenäistä ongelmanratkaisua. Laji sopii holskulle kuin nenä päähän, ja suosittelen sitä lämpimästi jokaiselle, etenkin jos oma koira kaipaa enemmän tekemistä.

Useamman aktiivisen koiran omistaminen vaatii luovuutta ajankäytön suhteen. Käyttötaustaiset hollanninpaimenkoirat ovat energisia koiria, eikä niiden toiminnantarvetta pysty pelkillä hihnalenkeillä täyttämään. Jos järjellä ajattelisi, niin kaksi tälläistä koiraa taloudessa olisi ehdoton maksimi. Kaksi holskua olisi itsellenikin ideaali määrä, mutta huomaan silti päätyväni jatkuvasti kolmen holskun loukkuun.

Siinä missä Roi ja Eve ovat treenanneet metsäjälkeä ja tottelevaisuutta, niin Abbyn kanssa on keskitytty pitkästä aikaa peltojäljen harjoitteluun. Lisäksi Abby on päässyt juoksemaan pyörän vierellä. Kun aika on kortilla, on hyvä hyödyntää kauppareissut ja muut arjen rutiinit koirien liikuttamiseen. Puhumattakaan omasta liikkumisesta, minkä suhteen olisi myös paljon parannettavaa.