IGNITIA CHOPPER

”ROMI”

Lk Hollanninpaimenkoira, uros     s.3.11.2018

Isä: BH AD Keep Dutching Axis  emä: BH Ignitia Bravo Zulu

kasv. Anni Roiha       om. Sari Ignatius

Terveys:  HD A/A, ED 0/0, SP0 (11/2021), LTV0.

DNA tunniste, polveutuminen varmistettu (ISAG 2006, Genoscoper Oy).

Käyttötulokset: BH, VEPE VOI2, Toko ALO2. LTE 185p.

Näyttelytulos: ERI

Romi on kasvattini C-pentueesta, jonka taustoista olen kertonut enemmän pentueen omilla sivuilla. Romi on saatavilla jalostukseen terveystutkituille, jalostukseen soveltuville nartuille. Romista voi olla yhteydessä omistajaan Sari Ignatiukseen vetourheilu[at]gmail.com tai tarvittaessa minuun. Romiin pääsee tutustumaan Uudenmaan / Kanta-Hämeen alueella, ja myös sen sukulaisia on mahdollista päästä näkemään.

Romi on aktiivinen ja työskentelyintoinen koira, jolla on erinomainen moottori eri harrastuksia ajatellen. Romi kilpailee vesipelastuksessa, jossa se on osoittautunut erittäin lahjakkaaksi koiraksi. Romi suoritti lyhyen treenijakson jälkeen soveltuvuuskokeen ja alokasluokan kolmessa viikossa. Tällä hetkellä se kilpailee vepe:ssä voittajaluokassa, jossa sillä on yksi VOI1-tulos. Lisäksi Romi on suorittanut BH-kokeen ja saanut tokosta ALO2-tuloksen. Näyttelystä se on saanut tulokseksi ROP, SERT, CACIB.

Romi treenaa aktiivisesti PK-viestiä, ja tulee kilpailemaan tulevaisuudessa myös palveluskoiralajeissa. Olen itse toiminut viestillä sen apuohjaajana ja päässyt myös hakumetsässä seuraamaan sen treenejä läheltä. Romin ehdoton etu on sen kyky pitkäkestoiseen ja fyysisesti vaativaan työskentelyyn. Se treenaa myös vetolajeja, etenkin talvisin. Työskennellessä Romi on toisinaan yli-innokas ja turhautuu herkästi, mikä tulee esiin ääntelynä. Sen kanssa on tärkeää tehdä asiat aina rauhoittumisen kautta.

Romi elää laumassa uroksen ja nartun kanssa. Se suhtautuu välinpitämättömästi muihin koiriin, niin arjessa kuin koulutuskentälläkin. Romi omaa kuitenkin dominanssia, joten koirapuistokoiraksi siitä ei ole.

Romi on käyttölinjainen, aktiivinen koira, joten suosittelen sitä käytettäväksi vain sellaisiin yhdistelmiin, joiden pennut päätyvät aktiivisille harrastajille. Romi on isokokoinen koira, joten mitään näyttelytähtiä se tuskin tulee jättämään. Mielestäni Romi sopii etenkin sellaisiin yhdistelmiin, jossa on toiveena vahvistaa tai ylläpitää koirien työskentely- ja toistonkestävyyttä ja rohkeutta.