Koekauden aloitus

Tammikuun ajan olen pystynyt viimein keskittymään paremmin omien koirien kouluttamiseen. Pentueen täällä ollessa treenit jäivät ymmärrettävästi minimiin normaalia liikuntaa toki unohtamatta. Pidemmät tauot eivät ole Abbyn kanssa hyvä juttu, koska sillä on usein tauon jälkeen liikaa vauhtia liikkeessä kuin liikkeessä. Abbyn kanssa liiallinen vauhti tarkoittaa sitä, että se ei enää ajattele asioita kovin syvällisesti.

Treenit ovat Abbyn kanssa sujuneet kuitenkin kokonaisuutena hyvin, joten uskaltauduin ilmoittamaan sen tälle päivälle tokokokeeseen. Abby sai VOI3 tuloksen 206 pisteellä sen nollatessa peräti kaksi liikettä. Sekä ohjatussa noudossa että tunnistusnoudossa muutoin hyvä alku päättyi Abbylla täydelliseen blackoutiin kesken liikettä. Se teki hyviä suorituksia muissa liikkeissä, mutta emme vielä(kään) saaneet kokonaisuutta toimimaan toivotulla tavalla.

Vaikka Abby on tokokokeissa toisinaan vähän lentoon lähdössä, on se saanut tuomareilta valtavasti positiivista palautetta. Tänään tuomari antoi kokonaisarvosanaksi 10 ja kehui Abbyn innokasta ja intensiivistä työskentelytyyliä. Saatua palautetta vastaan harmittaa erityisen paljon se, että en ole osannut tehdä Abbyn kanssa oikeanlaisia treenejä. Se on kuitenkin koe kokeelta väläytellyt kapasiteettiaan kyseisessä lajissa. Abbyn kanssa on ylipäänsä mukavaa kilpailla, koska se tekee aina parhaansa ja käyttäytyy myös koepaikalla fiksusti.

Järjettömyyden määritelmä on tehdä samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa erilaista tulosta. Koska viime vuonna Abbyn kokeenomaiset treenit jäivät hyvistä aikeista huolimatta aivan minimiin, tulen tänä vuonna keskittymään sen kanssa erityisesti niihin. Kokeen päätteeksi päätin ilmoittaa sen parille tottelevaisuuskurssille, jotta saan tehtyä sille liikkeitä liikkeenohjaajan kanssa ja häiriön alla. Parin viikon päästä aloitammekin TOKO – kurssilla pätevässä opissa ja katsotaan mitä jatkoa sen jälkeen seuraa.


”The definition of insanity is doing the same thing over and over and expecting different results.”

– Albert Einstein”

Kuvassa Ignitia Ambition Janakkalassa lokakuussa 2018. Kuva: Niina Kivirasi