Koesuunnitelmia

Kokeita alettiin viimein toukokuussa järjestämään pitkän tauon jälkeen. En jaksa edes muistaa, kuinka monta kertaa olen ilmoittautunut kokeeseen, joka on lopulta jouduttu perumaan koronarajoitusten takia. Nyt näyttää onneksi siltä, että uskaltaa jo suunnitella kesän koekalenteria.

Osallistuin Roin kanssa keskiviikkona rally-tokokokeeseen, jossa saimme alokasluokasta hyväksytyn tuloksen 87 pisteellä. Roi ei osaa kunnolla saksalaista käännöstä, ja siksi en uusinut kylttiä, vaikka liike epäonnistui (-10p). Roi on ihana koira, ja tekee kokeessa aina sen, minkä osaa.

Roin kanssa ensisijaisena tavoitteena tällä kaudella on saada tulos pk-jäljellä 2-luokassa. Tokossa tuskin tulemme sen kanssa enää kisaamaan, koska tavoitteemme ovat pk-puolella. Roin kanssa on tarkoitus jollain aikavälillä kisata myös muissa pk-lajeissa, eikä aika yksinkertaisesti riitä enää Tokon treenaamiseen. Joitakin rallytokokokeita olen sille katsonut, mutta siinä lajissa tavoitteita ei tällä hetkellä ole muuta kuin korkeintaan RTK1-koulutustunnus.

Even kanssa aprikoin, että vienkö sen ensin Toko- vai BH-kokeeseen. Evellä on tällä hetkellä juoksu, mikä rajoittaa ryhmässä treenaamista. Liikkeet ovat sillä kuitenkin hyvällä mallilla, eikä pieni tauko harjoittelussa haittaa. Jos kaikki menee suunnitellusti, pääsemme jokatapauksessa aloittamaan kilpailemisen kesän aikana. Myös Even kanssa saatamme pyörähtää rally-tokokokeissa, mutta muutoin treenit keskittyvät pk-jäljelle ja pk-hakuun.

Kesän tullessa parasta koiraharrastuksessa onkin maastolajien treenaaminen. Kevään mittaan olen päässyt seuraamaan myös kasvattieni jälkitreenejä, joiden edistymistä on ollut ilo seurata. Lyhytkarvaiset hollanninpaimenkoirat soveltuvat usein hyvin erilaisiin jälki- ja etsintätehtäviin, etenkin jos niiden taustalla on jalostettu käyttöominaisuuksia. Soisin itse näkeväni tätä rotua huomattavasti enemmän esimerkiksi pelastuskoirina. Pääasia kuitenkin on, että aktiiviset koirat päätyvät aktiivisille ohjaajille, oli laji mikä hyvänsä.