Kokeista viis, kunhan on hauskaa

Koska sekä Eve että Roi kärsivät nenäpunkeista alkukesästä, starttasi Eve PK-jälkikokeessa vasta heinäkuussa. Tulos kaatui valitettavasti jälkiosuuteen, jossa Eve löysi vain kolme keppiä kuudesta. Tämän jälkeen yritin saada sille vielä paikkaa useampaan jälkikokeeseen, mutta jäimme aina ensimmäiselle varasijalle, eikä peruutuksia kokeisiin tullut. Eve jatkoi kuitenkin kilpailemista Tokossa, jossa saavutti AVO2-tuloksen elokuussa. Pari viikkoa myöhemmin se sai AVO1-tuloksen ja menolipun voittajaluokkaan.

Roi treenasi läpi kesän PK-viestiä, ja tarkoitukseni oli ilmoittaa se vielä syksyllä kokeeseen. Roille sattui kuitenkin ikävä haaveri, ja siltä jouduttiin poistamaan takajalasta kynsi. Toipuminen kynnen poistosta voi viedä jopa kuukauden, joten palveluskoirakokeisiin se ei ehdi enää tänä vuonna osallistua.

Kokeista viis, kunhan on hauskaa. Parasta koiraharrastuksessa tällä hetkellä on treeniryhmä, joissa on avoin, kannustava ja positiivinen ilmapiiri. Hyvässä treeniryhmässä saa olla keskeneräinen ja myöntää virheensä, mutta myös uskaltaa yrittää ja jakaa onnistumisia. Koska tärkeintä ei ole ainostaan päämäärä, vaan myös matka sinne, jaksaa myös jatkaa eteenpäin silloin kun tavoitteet siirtyvät kauemmas tulevaisuuteen.

Vaikka omien koirien kanssa harrastamisessa on ollut monelaista epäonnea matkassa, olen silti saanut iloita huikeista tuloksista, joita muut Ignitia-koirat ovat tahkoneet. Ignitia Chopper eli Romi kilpaili kesän aikana ahkerasti vesipelastuksessa. Romi keräsi avoimesta luokasta vaadittavat 3xAVO1 tulokset heinäkuun aikana ja siirtyi seuraavassa kuussa kilpailemaan voittajaluokassa. Vaikka voittajaluokassa ei vielä valioarvoon oikeuttavia tuloksia tullut, oli kausi hyvä päättää VOI2-tulokseen.

Vepe-tulosten lisäksi Romi suoritti BH-kokeen hyväksytysti, ja kilpaili tokossa saaden ALO2-tuloksen. Samassa tokokokeessa veljensä Ignitia Checkmate eli Lenni sai ALO1-tuloksen ja TK1-koulutustunnuksen.

Ignitia Dolce Vita eli Loba on kilpaillut rally-tokossa tuloksekkaasti. Se suoritti keväällä RTK2-tuloksen, ja jatkoi kesällä kilpailemista voittajaluokassa. Tätä kirjoittaessa siltä puuttuu enää yksi VOIHYV tulos koularista ja mestariluokkaan siirtymisestä.

E-pentueen koirat Ignitia Endgame ”Hunt” ja Ignitia Epic ”Eevi” ovat nuoresta iästään huolimatta tahkoneet liudan tuloksia. Molemmat koirat ovat saavuttaneet tähän mennessä rallytokossa RTK2-tulokset ja tokosta 2xALO1 tulokset. Viimeiset rally-tokon avoimen luokan tulokset koirat hakivat rally-tokon SM-kilpailuista! Lisäksi Hunt suoritti BH-kokeen vain 1v 5kk iässä.

Sijoituskoira Trigger van’t Oeterdal ”Hilma” suoritti keväällä Suomen Pelastuskoiraliiton alaisen jäljen peruskokeen hyväksytysti. Hilma astutettiin viime toukokuussa Roisilla, mutta se jäi valitettavasti tyhjäksi. Toivon mukaan Hilma saadaan nyt toisella yrityksellä tiineeksi.

Roisi x Hilma pentue on sukutaulullisesti lähes sama kuin vuonna 2017 syntynyt Q van’t Oeterdal pentue, josta Roi on. Toiveenani onkin saada Roin tyylisiä sosiaalisia ja hyväntuulisia, lahjakkaita harrastuskoiria, joilla on hyvä koulutettavuus ja riittävä moottori eri harrastuksia ajattelen. Vaikka olen tällä hetkellä vankasti sitä mieltä, että kaksi holskua taloudessa on riittävä määrä, niin kiusaus pitää yksi uros itsellä on tässä kohtaa erittäin suuri. Ainahan yksi uusi Roi taloon mahtuu, eikös vaan.