A-PENTUE 2013

s. 12.11.2013 3u + 2n

Isä: KNPV PH1 MR2 IPO2 FH2 FCI Sph Virkakoira Eture van het Itterdal

Emä: JK2 BH MH It Is Amazing

:: Koiranet     :: working-dog.eu

Pentueen polveutuminen varmistettu (P). Pentueen isä ei kanna pitkäkarvageeniä (Genotyyppi G/G).

Pentueen isänä on KNPV PH1 IPO2 FH2 MR2 FCI SpH BH Virkakoira Eture Van Het Itterdal. Eture on KNPV-taustainen koira, joka omaa itsekin KNPV-sertifikaatin ja on aiemmin toiminut Belgian armeijan virkakoirana. Eture on supersosiaalinen koira, jolla on paljon miellyttämisenhalua. Se onkin ilahduttavasti periyttänyt avoimuutta ja työskentelyhalukkuuttaan myös jälkeläisiinsä. Eture osallistui virkakoirien avoimiin mestaruuskilpailuihin Swiss Openiin 2008, jossa oli 11. sijalla (68 osallistujaa). Eture lopetettiin heinäkuussa 2018 liki 13-vuotiaana vanhuuden vaivojen vuoksi.

Eture on testattu MyDogDna2015-testillä (Genoscoper Oy).  Eturen tulos kaikista testatuista sairauksista on ”normaali” eli se ei ole altis millekkään testatuista sairauksista.  Tietokannan laskema perimän terveysindeksi on 117 (03/2016). Lista testatuista sairauksista löytyy MyDogDNA-sivustolta.

Eturen isä on UV VHZ IPO3 FH1 WhP MR3 Belgian Ring IV TAT.RH-TR RH-FI Virkakoira Ringo V.D. Vastenow . Ringo toimi Belgian armeijan virkakoirana ja on edelleen yksi eniten käyttöpuolellakin tittelöidyistä koirista. Eturen emä on  KNPV PH1 C’Flo . Flo on rotuunotettu* KNPV-taustainen koira, jonka lähisuvusta useita KNPV-tittelöityjä koiria kuten esim. KNPV PH1 PH2 Obj Remco (Linders) ja KNPV PH1 Marko I (Linders).

Pentueen emänä on JK2 BH MH It Is Amazing . ”Zelda” treenaa aktiivisesti PK-jälkeä, jossa sillä on kilpailuoikeus voittajaluokkaan. Zelda on kontaktinhakuinen ja työskentelyintoinen koira, jolla on erittäin hyvä moottori harrastuksia ajatellen. Zeldalla työskentelee mielellään ohjaajan kanssa ja suorittaa itsenäisesti sille uskotut tehtävät. Lisää tietoa Zeldasta löydät sen omilta sivuilta.

Zeldan isä on hollannintuonti IPO2 Holland Gentleman v. Le Dobry  on etenkin IPO:ssa mainetta niittäneen Le Dobry-kennelin kasvatti. Zeldan emä  BH MH Canine For Use B’Tuska on tuontikoira Ruotsista Canine For Use – kennelistä, jonka kasvatit myös ovat kilpailleet menestyksekkäästi eri koiraurheilun lajeissa.

Pentueen urospennuilla olivat molemmat kivekset laskeutuneet luovutusiässä. Kaikilla normaalit purennat, ei kiillevaurioita. Muutamalla välihammaspuutos. Yhdellä takajalan kannukset.

Olen kokonaisuutena tyytyväinen tähän pentueeseen, vaikka monenlaista epäonnea on ollut matkassa. Avoimia, tasapainoisia koiria, jotka omaavat hyvän koulutettavuuden ja moottorin eri harrastuksia ajatellen.  Tästä linjasta halusin ehdottomasti jatkaa kasvatustyötäni.

* = FCI:n hyväksymä rotuunotto

Sukusiitosprosentti jalostustietojärjestelmässä 0,00% (Laskettu 4:n sukupolven mukaan), 1,95 % (Laskettu 6:n sukupolven mukaan).

nimi terveyskokeetnäyttelytulosmuuta
nIgnitia AmbitionHD A/A, ED 0/0, LTV0, SP0.BH, TOKO VOI2ERI SA VARASERT
nIgnitia AttitudeHD B/B*, ED 0/0, LTV0, VA0.MV-15, EUJV-14, HRJV-14, BA JMVAIgnitia B-pentueen emä. Asuu Kroatiassa.
uIgnitia AftershockBHERI SA SERT VSPkastroitu
uIgnitia Awesome† 2014 (infektio)
uIgnitia Aardwolf† 2015 (pitovaikeudet)

  • = Ulkomainen tulos. Katso kaikki terveystulokset ”koirat” sivulta.

Kuva (oik ) Eture van het Itterdal. Kuva: Kennel van het Itterdal

Kuva (vas.) It Is Amazing. Kuva: Jonna Lepistö