A-PENTUE 2013

s. 12.11.2013 3u + 2n

Isä: KNPV PH1 MR2 IPO2 FH2 FCI Sph Virkakoira Eture van het Itterdal

Emä: JK2 BH MH It Is Amazing

:: Koiranet     :: working-dog.eu

Pentueen polveutuminen varmistettu (P). Pentueen isä ei kanna pitkäkarvageeniä (Genotyyppi G/G).

Pentueen isänä on KNPV PH1 IPO2 FH2 MR2 FCI SpH BH Virkakoira Eture van het Itterdal. Eture on KNPV-taustainen koira, joka omaa itsekin KNPV-sertifikaatin, ja on aiemmin toiminut Belgian armeijan virkakoirana. Eture on supersosiaalinen koira, jolla on paljon miellyttämisenhalua. Se onkin ilahduttavasti periyttänyt avoimuutta ja työskentelyhalukkuuttaan myös jälkeläisiinsä. Eture osallistui virkakoirien avoimiin mestaruuskilpailuihin Swiss Openiin 2008, jossa oli 11. sijalla 68 osallistujan joukosta. Eture lopetettiin heinäkuussa 2018 liki 13-vuotiaana (vanhuus).

Eture on testattu MyDogDna2015-testillä (Genoscoper Oy).  Eturen tulos kaikista testatuista sairauksista on ”normaali” eli se ei ole altis millekkään testatuista sairauksista.  Tietokannan laskema perimän terveysindeksi on 117 (03/2016). Lista testatuista sairauksista löytyy MyDogDNA-sivustolta.

Eturen isä on UV VHZ IPO3 FH1 WhP MR3 Belgian Ring IV TAT.RH-TR RH-FI Virkakoira Ringo V.D. Vastenow . Ringo toimi Belgian armeijan virkakoirana, ja on rodussaan edelleen yksi eniten käyttöpuolellakin tittelöidyistä koirista. Eturen emä on  KNPV PH1 C’Flo . Flo on rotuunotettu* KNPV-taustainen koira, jonka lähisuvusta kuuluisia KNPV-koiria kuten esimerkiksi KNPV PH1 PH2 Obj Remco (Linders) ja KNPV PH1 Marko I (Linders).

Pentueen emänä on JK2 BH MH It Is Amazing . ”Zelda” kilpailee PK-jäljellä voittajaluokassa. Zelda on kontaktinhakuinen ja työskentelyintoinen koira, jolla on erittäin hyvä moottori harrastuksia ajatellen. Zeldalla työskentelee mielellään ohjaajan kanssa ja suorittaa itsenäisesti sille uskotut tehtävät. Samasta It Is A-pentueesta ovat tuloksekkaasti kilpailleet esimerkiksi IPO3 JK3 FH1 It Is Abitch, SE KVA IPO3 MH It Is Anger, IPO1 SPH II SÖKH1 MH It Is Angel ja AGI3 It Is Avelanche. Lisää tietoa Zeldasta löydät sen omilta sivuilta.

Zeldan isä on hollannintuonti IPO2 Holland Gentleman v. Le Dobry. Zeldan emä  BH MH Canine For Use B’Tuska on tuontikoira Ruotsista Canine For Use – kennelistä, jonka koirat ovat kilpailleet menestyksekkäästi eri koiraurheilun lajeissa.

Pentueen urospennuilla olivat molemmat kivekset laskeutuneet luovutusiässä. Kaikilla pennuilla normaalit purennat, ei kiillevaurioita. Muutamalla pennulla välihammaspuutos. Yhdellä takajalan kannukset.

Olen kokonaisuutena tyytyväinen tähän pentueeseen, vaikka monenlaista epäonnea on ollut matkassa. Avoimia, tasapainoisia koiria, jotka omaavat hyvän koulutettavuuden ja moottorin eri harrastuksia ajatellen. Tällainen pentue minulle kelpaisi milloin vain! Tästä linjasta halusin ehdottomasti jatkaa kasvatustyötäni.

Sukusiitosprosentti jalostustietojärjestelmässä 0,00% (Laskettu 4:n sukupolven mukaan), 1,95 % (Laskettu 6:n sukupolven mukaan).

NIMITERVEYSKOKEETNÄYTTELYTMUUTA
nIgnitia AmbitionHD A/A, ED 0/0, LTV0, SP0.BH, TOKO VOI2VARASERT† 2020
nIgnitia AttitudeHD C/C**, ED 0/0, LTV0, VA0.MV-15, EUJV-14, HRJV-14, BA JMVAIgnitia B-pentueen emä. Asuu Kroatiassa
uIgnitia AftershockBHSERT, VSP.kastroitu
uIgnitia Awesome† 2014
uIgnitia Aardwolf† 2015

Kuva (ylh. oik. ) Eture van het Itterdal. Kuva: Kennel van het Itterdal

Kuva (alh. oik) It Is Amazing. Kuva: Jonna Lepistö

*FCI-rekisteriin rotuunotettu koira. KNPV-linjaiset koirat eivät käytännössä ole FCI:n tunnustumassa rekisterissä. KNPV-linjaisia koiria on kuitenkin mahdollista rotuunottaa FCI-rekisteriin useissa maissa ja siten niitä on mahdollista käyttää jalostukseen ja jälkeläiset rekisteröidä FCI-rekisteriin. Jälkeläiset rekisteröidään liitännäisrekisteriin (Suomessa: ER-rekisteri)

** katso kaikki terveystulokset koiran sivulta.