E-pentuesuunnitelma etenee

Mila aloitti juoksun elokuussa, ja se astutettiin Rokalla viikonlopun aikana. Mahdollinen pentue syntyisi arviolta viikolla 45, ja olisi luovutuksessa viikolla 52. Mila on tarkoitus viedä tiineysultraan viikon 41 alussa, jolloin toivottavasti saadaan varmistus tiineydelle, ja myös arviota siitä, minkä suuruista pentuetta on odotettavissa.

Pentueen emä Mila on oma kasvattini B-pentueesta. Se on luonteeltaan erittäin sosiaalinen, arjessa sopeutuvainen ja järkevä koira. Mila elää koiralaumassa, ja tulee toimeen hyvin myös muiden koirien kanssa. Mila on hyvän mottorin omaava, toiminnanhaluinen koira, jolla on hyvä koulutettavuus. Milan kuvaukseen voit tutustua Milan omilla sivuilla.

Pentueen isä on avoin, leikkisä ja tasapainoinen karjatilan koira ”Rokka”, jonka omistaja kuvaa koiraansa seuraavasti:

Rokka elää emolehmätilalla nauttien lehmien kanssa touhuamisesta, pihanurmikolla makoilusta ja kissa- sekä koirakavereiden kanssa leikkimisestä. Se rakastaa myös kaikkea tekemistä omistajien kanssa kynsien leikkuusta tottelevaisuustreeneihin ja sohvalla makoiluun, kunhan ei tarvitse syödä mitään. Ruualle perso se ei ole.


Rokka on tasapainoinen, itsenäinen ja avoin uros. Se ei hätkähdä mistään ja selvittää tilanteen kuin tilanteen varmoin ottein.
Rokka on sellainen jalat maassa tyyppi, jonka saattaa löytää navetasta katselemasta lehmiä ilman mitään erityistä syytä. Se on kuitenkin myös erittäin leikkisä, että vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Ei olla siis myöskään vältytty ylimääräisiltä sydämentykytyksiltä tässä reilun kahden vuoden aikana kun Rokka perheeseemme on kuulunut.


Rokka muistuttaa olemassa olollaan kuinka kaikki tässä maailmassa on ihanaa. Se on todellinen hyvänmielen koira.
Aina iloinen ja hyvällä tuulella!”

Odotan yhdistelmästä toiminnanhaluisia koiria, jotka soveltuvat parhaiten aktiivisille ohjaajille, joilla on jo aiempaa kokemusta koiran kouluttamisesta. Pennut syntyvät ja kasvavat Milan omistajan Netan luona Tampereella.

Tiedustelut: anni@ignitia.fi

Kuvissa tulevan E-pentueen vanhemmat. Kuvat: Anne Soikkeli