Pentuja

Seuraava pentue on suunnitteilla loppusyksystä 2019. Lisätietoja tulossa heinä-elokuun aikana 2019. Pennut myydään vain kokemusta omaaviin, harrastaviin koteihin. 

Isä: ???

Emä: Ignitia Blackbriar HD B/A, ED 0/0, SP0 (5/19), LTV0, VA0.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä. Otan pennuista vastaan alustavia varauksia jo ennen pentujen syntymää, mutta varaus vahvistetaan noin 4-5 viikon iässä, jolloin pennuista maksetaan varausmaksu. Varausmaksu vähennetään pennun hinnasta.

Pennuille tehdään vapaaehtoinen polveutumisen varmennus ja ne saavat ISAG standardien mukaisen DNA-tunnisteen. (Genoscoper Oy).

Edellytän tulevan kodin sitoutuvan koiransa virallisiin terveystutkimuksiin (lonkat, selkä, kyynärät) viimeistään, kun se täyttää kolme vuotta.

Yhteydenotot:   anni @ ignitia.fi

——————————————————————————————————————–

Meillekö holsku?

Hollanninpaimenkoira sopii aktiiviselle, huumorintajuiselle ja maalaisjärkiselle ohjaajalle. Hollanninpaimenkoira on älykäs ja toiminnanhaluinen koira, joka tarvitsee tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja sekä johdonmukaisen peruskoulutuksen. Edellytän pennunostajan sitoutuvan koiransa tapakasvatukseen, jotta pennusta kasvaa tulevaisuudessa yhteiskuntakelpoinen koira. Taustaasi ja kokemustasi oleellisempaa on oma asenteesi ja panostuksesi koiran kouluttamisessa. Pennun hankintaa suunnitellessa on hyvä huomioida, että hollanninpaimenkoirat vaativat etenkin nuorella iällä huomattavasti aikaa ja vaivannäköä.

Tavoitteenani on kasvattaa tasapainoisia ja hyvän koulutettavuuden omaavia koiria, joiden kanssa voi harrastaa monipuolisesti. Kasvattamani pentueet edustavat käyttöpainotteisempia sukulinjoja, joten uskon niiden soveltuvan ennenkaikkea ohjaajille, joita kiinnostaa koiransa kanssa harrastaminen ja sen kouluttaminen esimerkiksi johonkin palvelus- tai pelastuskoiralajiin,  vesipelastukseen, tottelevaisuuskokeeseen tai agilityyn.

Pentuvalinta tehdään yhteistyössä tulevan kodin kanssa, jotta kukin  saisi kriteereihinsä parhaiten sopivan pennun. On kuitenkin muistettava, että lupaavaltakin vaikuttava pentu on vain aihio, jonka lopputulokseen vaikuttaa paljolti ohjaajan oma työ. Hollanninpaimenkoira tarvitsee myös aikaa kasvaa ja kehittyä niin henkisesti kuin fyysisestikin ja tarpeetonta kiirettä nuorella iällä on järkevä välttää.

kuvassa: Ignitia Bang-Bang

kuva: Ann Koskinen