Pentuja

Tällä hetkellä ei pentuesuunnitelmia.


Pennut myydään vain kokemusta omaaviin, harrastaviin koteihin, joissa ollaan valmiita tekemään töitä sujuvan arjen eteen. Mietithän siis ennen yhteydenottoa, onko sinulla aikaa ja resursseja kouluttaa hollanninpaimenkoirasi yhteiskuntakelpoiseksi, ja pitää sitä perheenjäsenenäsi jopa seuraavat 10 vuotta.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä. Otan pennuista vastaan alustavia varauksia jo ennen pentujen syntymää, mutta varaus vahvistetaan noin 4-5 viikon iässä, jolloin pennuista maksetaan varausmaksu. Varausmaksu vähennetään pennun hinnasta.

Pennut rekisteröidään Suomen Kennelliiton ER-rekisteriin. Pennuille tehdään vapaaehtoinen polveutumisen varmennus ja ne saavat ISAG 2006 standardien mukaisen DNA-tunnisteen. (Genoscoper Oy).

Vuodesta 2018 olen vakuuttanut pentueet Agrian piilevät viat – vakuutuksella. Suosittelen kuitenkin tulevia koteja ottamaan pennulleen henki-, hoitokulu-, ja vastuuvakuutuksen.

Edellytän tulevan kodin sitoutuvan koiransa virallisiin terveystutkimuksiin (lonkat, selkä, kyynärät) viimeistään, kun se täyttää kolme vuotta.

Yhteydenotot:   anni @ ignitia.fi


Meillekö holsku?

Hollanninpaimenkoira sopii aktiiviselle, huumorintajuiselle ja maalaisjärkiselle ohjaajalle. Hollanninpaimenkoira on älykäs ja toiminnanhaluinen koira, joka tarvitsee tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja sekä johdonmukaisen peruskoulutuksen. Edellytän pennunostajan sitoutuvan koiransa tapakasvatukseen, jotta pennusta kasvaa tulevaisuudessa yhteiskuntakelpoinen koira. Taustaasi ja kokemustasi oleellisempaa on oma asenteesi ja panostuksesi koiran kouluttamisessa. Pennun hankintaa suunnitellessa on hyvä huomioida, että hollanninpaimenkoirat vaativat etenkin nuorella iällä huomattavasti aikaa ja vaivannäköä.

Hollanninpaimenkoiran lyhytkarvaisella muunnoksella esiintyy erilaisia luustosairauksia, kuten lonkka- ja kyynärniveldysplasiaa ja selkämuutoksia (SP, LTV, VA). Silmäsairauksia on esiintynyt yksittäistapauksina. Kuolisyytilastojen valossa (05/2020) erilaiset syöpä- ja kasvainsairaudet näyttävät yleistyneen. Rodun pieni kanta ja ahdas geenipooli lisäävät myös riskiä autoimmuunisairauksiin.

Tavoitteenani on kasvattaa tasapainoisia ja hyvän koulutettavuuden omaavia perusterveitä koiria, joiden kanssa voi harrastaa monipuolisesti. Täydellisiä koiria tai sukulinjoja ei ole, mutta pyrin jalostuksessa löytämään toisilleen sopivat yksilöt ja sukulinjat niin luonteen kuin terveyden osalta. Kasvattamani pentueet edustavat käyttöpainotteisia sukulinjoja. Uskon niiden soveltuvan ennenkaikkea ohjaajille, joita kiinnostaa koiransa kanssa harrastaminen ja sen kouluttaminen esimerkiksi johonkin palvelus- tai pelastuskoiralajiin, vesipelastukseen, tottelevaisuuskokeeseen tai agilityyn.

Pentuvalinta tehdään yhteistyössä tulevan kodin kanssa, jotta kukin  saisi kriteereihinsä parhaiten sopivan pennun. On kuitenkin muistettava, että lupaavaltakin vaikuttava pentu on vain aihio, jonka lopputulokseen vaikuttaa paljolti ohjaajan oma työ. Hollanninpaimenkoira tarvitsee myös aikaa kasvaa ja kehittyä niin henkisesti kuin fyysisesti, ja tarpeetonta kiirettä nuorella iällä on järkevä välttää.

Lisää tietoa rodusta löydät esimerkiksi Suomen Kennelliiton Hankikoira-sivustolta (linkki alla) tai Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n sivustolta.

kuvassa Ignitia Deja Vu kuva: Studio Muru