Pentuja

Suunnitteilla pentue loppuvuodelle 2020. Päivitän tälle sivulle tietoa tulevasta pentueesta sitä mukaan, kun suunnitelma etenee.

Emänä pentueessa on oma kasvattini, ja D-pentueen emä Ignitia Blackbriar. Julkaisen piakkoin tietoja suunnitteilla olevasta yhdistelmästä. Pentue tehdään yhteistyössä Milan omistajan Netan kanssa. Pentue syntyy ja kasvaa Tampereella Milan omistajan luona.


Pennut myydään vain kokemusta omaaviin, tavoitteellisesti harrastaviin koteihin, joilla on jo jonkinlaista näyttöä koiran kanssa harrastamisesta. En myy lyhytkarvaista hollanninpaimenkoiraa pelkästään kotikoiraksi.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä. Otan pennuista vastaan alustavia varauksia jo ennen pentujen syntymää, mutta varaus vahvistetaan noin 4-5 viikon iässä, jolloin pennuista maksetaan varausmaksu. Varausmaksu vähennetään pennun hinnasta.

Pennut rekisteröidään Suomen Kennelliiton ER-rekisteriin. Pennuille tehdään vapaaehtoinen polveutumisen varmennus ja ne saavat ISAG 2006 standardien mukaisen DNA-tunnisteen. (Genoscoper Oy).

Vuodesta 2018 olen vakuuttanut pentueet Agrian piilevät viat – vakuutuksella. Suosittelen kuitenkin tulevia koteja ottamaan pennulleen henki-, hoitokulu-, ja vastuuvakuutuksen.

Edellytän tulevan kodin sitoutuvan koiransa virallisiin terveystutkimuksiin (lonkat, selkä, kyynärät) viimeistään, kun se täyttää kolme vuotta.

Yhteydenotot:   anni @ ignitia.fi


Meillekö holsku?

Hollanninpaimenkoira sopii aktiiviselle, huumorintajuiselle ja maalaisjärkiselle ohjaajalle. Hollanninpaimenkoira on älykäs ja toiminnanhaluinen koira, joka tarvitsee tarpeeksi aktiviteetteja sekä johdonmukaisen peruskoulutuksen. Etenkin lyhytkarvainen muunnos saattaa olla erittäin energinen koira, ja soveltuu siksi parhaiten tavoitteelliselle harrastajalle.

Pennunostajan vastuulla on tapakasvattaa koiransa yhteiskuntakelpoiseksi. Rotua harkitessa on hyvä huomioida, että hollanninpaimenkoirat vaativat etenkin nuorella iällä huomattavasti aikaa ja vaivannäköä. Mietithän siis ennen yhteydenottoa, onko sinulla aikaa ja resursseja kouluttaa hollanninpaimenkoiraa, ja pitää sitä perheenjäsenenäsi jopa seuraavat 10 vuotta.

Hollanninpaimenkoiran lyhytkarvaisella muunnoksella esiintyy erilaisia luustosairauksia, kuten lonkka- ja kyynärniveldysplasiaa ja selkämuutoksia (SP, LTV, VA). Silmäsairauksia on esiintynyt yksittäistapauksina. Kuolisyytilastojen valossa (05/2020) erilaiset syöpä- ja kasvainsairaudet näyttävät yleistyneen. Rodun pieni kanta ja ahdas geenipooli lisäävät myös riskiä autoimmuunisairauksiin.

Lisää tietoa rodusta löydät esimerkiksi Suomen Kennelliiton Hankikoira-sivustolta (linkki alla) tai Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n sivustolta.

kuvassa Ignitia Deja Vu kuva: Studio Muru