Pentuja

Ignitia Bullet x Trigger van’t Oeterdal

Astutettu: 3.-4.5.2022

Arvioitu syntymä: vko 27

Arvioitu luovutus: vko 34

Roisi x Hilma pentueeseen on alustavia varauksia jo sen verran, etten ota vastaan kyselyitä ennen pentueen syntymää.


Hessen Herder’s Antrax x Ignitia Blackbriar

Arvioitu astutusajankohta: elokuu 2022

Arvioitu syntymä: lokakuu 2022

Arvioitu luovutus: joulukuu 2022

Mila on tarkoitus siementää (pakastesperma) elokuun 2022 juoksusta. Antrax x Mila pentueen koirat soveltuvat tavoitteellisille ja jo kokemusta omaaville koiraharrastajille, jotka tähtäävät kilpailuihin/ kokeisiin tai esim. PEKO hälytyskoirakoksi.


??? x Ignitia Deja Vu

Tietenkin myös Evelle on suunnitelmissa johonkin väliin pentue, kunhan kisaamiselta keritään. Eve oli tarkoitus astuttaa jo kevään 2022 juoksusta, mutta en malttanut jättää sitä vielä äitiyslomalle.

Jos Ignitia-pentu kiinnostaa, ja olet aktiivinen koiraharrastaja, niin kysy lisää sähköpostitse. Olet tervetullut seuraamaan koirieni treenejä Kanta-Hämeen seudulle, jotta näet niiden tapaa toimia ja työskennellä. Yhteydenotot:   anni @ ignitia.fi


Pennut myydään vain kokemusta omaaviin, harrastaviin koteihin, joilla on jo aiempaa näyttöä koiran koulutuksesta. Haluan kasvateilleni onnellisen elämän, jossa rodunomaiset tarpeet täyttyvät. Tästä syystä en myy lyhytkarvaista hollanninpaimenkoiraa pelkästään kotikoiraksi. Tulevan kodin täytyy myös sitoutua koiransa tapakasvatukseen, ja kouluttaa koiransa yhteiskuntakelpoiseksi.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä. Otan pennuista vastaan alustavia varauksia jo ennen pentujen syntymää, mutta varaus vahvistetaan noin 4-5 viikon iässä, jolloin pennuista maksetaan varausmaksu. Varausmaksu vähennetään pennun hinnasta.

Pennut rekisteröidään Suomen Kennelliiton ER-rekisteriin. Pennuille tehdään vapaaehtoinen polveutumisen varmennus ja ne saavat ISAG 2006 standardien mukaisen DNA-tunnisteen. (Genoscoper Oy tai Movet Oy).

Vuodesta 2018 lähtien olen vakuuttanut pentueet Agrian piilevät viat – vakuutuksella. Suosittelen kuitenkin tulevia koteja ottamaan pennulleen henki-, hoitokulu-, ja vastuuvakuutuksen.

Edellytän tulevan kodin sitoutuvan koiransa virallisiin terveystutkimuksiin (lonkat, selkä, kyynärät) viimeistään, kun se täyttää kolme vuotta. Rodun terveyden edistäminen on kaikkien yhteinen vastuu.


Meillekö holsku?

Hollanninpaimenkoira sopii aktiiviselle, huumorintajuiselle ja maalaisjärkiselle ohjaajalle. Hollanninpaimenkoira on älykäs ja toiminnanhaluinen koira, joka tarvitsee tarpeeksi aktiviteetteja sekä johdonmukaisen peruskoulutuksen. Rotua harkitessa on hyvä huomioida, että hollanninpaimenkoira vaatii etenkin nuorella iällä huomattavasti aikaa ja vaivannäköä koulutuksessa. Etenkin lyhytkarvainen muunnos saattaa olla erittäin energinen koira, ja soveltuu siksi parhaiten tavoitteelliselle harrastajalle. Vähemmän aktiiviselle ohjaajalle suosittelen enemmän muita karvamuunnoksia.

Ennen yhteydenottoa mieti erityisesti: Oletko perehtynyt rodun ominaispiirteisiin, ja rodun vaatimuksiin? Oletko valmis terveystutkimaan koirasi? Oletko valmis kouluttamaan koirasi yhteiskuntakelpoiseksi? Ovatko taitosi riittävät ohjaamaan aktiivista, älykästä ja toiminnanhaluista koiraa?

Hollanninpaimenkoiran lyhytkarvaisella muunnoksella esiintyy erilaisia luustosairauksia, kuten lonkka- ja kyynärniveldysplasiaa ja selkämuutoksia (SP, LTV, VA). Silmäsairauksia on esiintynyt yksittäistapauksina. Kuolisyytilastojen valossa (05/2020) erilaiset syöpä- ja kasvainsairaudet näyttävät yleistyneen. Rodun pieni kanta ja ahdas geenipooli lisäävät myös riskiä autoimmuunisairauksiin.

Lisää tietoa rodusta löydät esimerkiksi Suomen Kennelliiton Hankikoira-sivustolta tai Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n sivustolta.

kuvassa Ignitia Deja Vu kuva: Studio Muru