Pentuja

Odotettavissa lk hollanninpaimenkoirapentue loppuvuodelle 2020.

Mila on astutettu Rokalla 5.9.2020, ja on ultrattu tiineeksi 5.10.2020. Pentue syntyy arviolta viikolla 45, jolloin se olisi luovutuksessa viikolla 52.

Kuva: Lotta Mikkonen

Isä: Jäbä
LTE 209p, laukausvarma.
SERT, CACIB, NORD SERT, ROP. HeW-19, V-19.
HD B/B, ED 0/0, polvet 0/0, SP0, LTV0, VA0. Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia. Sydän: fysiologinen sivuääni, ei osoita merkkejä sydänsairaudesta. DNA-tunniste (ISAG 2006).

Emä: Ignitia Blackbriar
LTE 190p, laukausvarma.
SERT, ROP.
HD B/A, ED 0/0, SP0, LTV0, VA0. DNA-tunniste (ISAG 2006).

Kuva: Marianne Mattinen

Yhdistelmä KoiraNet:issä

Yhdistelmä Working-dog.eu – tietokannassa.

Pentue tehdään yhteistyössä Milan omistajan Netan kanssa. Pentue syntyy ja kasvaa Tampereella Milan omistajan luona.

Blogistekstit pentueesta:
Pentuesuunnitelma
Pentuesuunnitelma etenee


Pennut myydään vain kokemusta omaaviin, harrastaviin koteihin, joilla on jo jonkinlaista näyttöä koiran koulutuksesta. En myy lyhytkarvaista hollanninpaimenkoiraa pelkästään kotikoiraksi.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä. Otan pennuista vastaan alustavia varauksia jo ennen pentujen syntymää, mutta varaus vahvistetaan noin 4-5 viikon iässä, jolloin pennuista maksetaan varausmaksu. Varausmaksu vähennetään pennun hinnasta.

Pennut rekisteröidään Suomen Kennelliiton ER-rekisteriin. Pennuille tehdään vapaaehtoinen polveutumisen varmennus ja ne saavat ISAG 2006 standardien mukaisen DNA-tunnisteen. (Genoscoper Oy).

Vuodesta 2018 olen vakuuttanut pentueet Agrian piilevät viat – vakuutuksella. Suosittelen kuitenkin tulevia koteja ottamaan pennulleen henki-, hoitokulu-, ja vastuuvakuutuksen.

Edellytän tulevan kodin sitoutuvan koiransa virallisiin terveystutkimuksiin (lonkat, selkä, kyynärät) viimeistään, kun se täyttää kolme vuotta. Rodun terveyden edistäminen on kaikkien yhteinen vastuu.

Jos Ignitia-pentu kiinnostaa, ja olet aktiivinen koiraharrastaja, niin kysy lisää sähköpostitse. Olet myös tervetullut seuraamaan koirieni treenejä Kanta-Hämeen seudulle, jotta näet niiden tapaa toimia ja työskennellä. Yhteydenotot:   anni @ ignitia.fi


Meillekö holsku?

Hollanninpaimenkoira sopii aktiiviselle, huumorintajuiselle ja maalaisjärkiselle ohjaajalle. Hollanninpaimenkoira on älykäs ja toiminnanhaluinen koira, joka tarvitsee tarpeeksi aktiviteetteja sekä johdonmukaisen peruskoulutuksen. Etenkin lyhytkarvainen muunnos saattaa olla erittäin energinen koira, ja soveltuu siksi parhaiten tavoitteelliselle harrastajalle. Rotua harkitessa on hyvä huomioida, että hollanninpaimenkoira vaatii etenkin nuorella iällä huomattavasti aikaa ja vaivannäköä koulutuksessa.

Ennen yhteydenottoa mieti erityisesti: Oletko perehtynyt rodun ominaispiirteisiin, ja rodun vaatimuksiin? Oletko valmis terveystutkimaan koirasi? Oletko valmis kouluttamaan koirasi yhteiskuntakelpoiseksi? Ovatko taitosi riittävät ohjaamaan aktiivista, älykästä ja toiminnanhaluista koiraa?

Hollanninpaimenkoiran lyhytkarvaisella muunnoksella esiintyy erilaisia luustosairauksia, kuten lonkka- ja kyynärniveldysplasiaa ja selkämuutoksia (SP, LTV, VA). Silmäsairauksia on esiintynyt yksittäistapauksina. Kuolisyytilastojen valossa (05/2020) erilaiset syöpä- ja kasvainsairaudet näyttävät yleistyneen. Rodun pieni kanta ja ahdas geenipooli lisäävät myös riskiä autoimmuunisairauksiin.

Lisää tietoa rodusta löydät esimerkiksi Suomen Kennelliiton Hankikoira-sivustolta tai Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n sivustolta.

kuvassa Ignitia Deja Vu kuva: Studio Muru