PENTUJA

Hollanninpaimenkoirapentue (lk) 

C-pentue syntyi 3.11.2018 – kaikki pennut ovat varattuja!

isä: BH AD Keep Dutching Axis HD A/A, ED 0/0, Selkä SP0, LTV0 ja VA0. DNA tunniste (ISAG), MyDogDNA 2018.

emä: BH Ignitia Bravo Zulu   HD B/B, ED 0/0, Selkä SP0, LTV1 VA0. DNA tunniste (ISAG), MyDogDNA 2016.

Yhteydenotot:   anni @ ignitia.fi

Yhdistelmä working-dog:ssa.

Pennun hinta on 1050 euroa.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä. Otan pennuista vastaan alustavia varauksia jo ennen pentujen syntymää, mutta varaus vahvistetaan noin 4-5 viikon iässä, jolloin pennuista maksetaan varausmaksu. Varausmaksu vähennetään pennun hinnasta.

Pennuille tehdään vapaaehtoinen polveutumisen varmennus ja ne saavat ISAG standardien mukaisen DNA-tunnisteen. (Genoscoper Oy).

Edellytän tulevan kodin sitoutuvan koiransa virallisiin terveystutkimuksiin (lonkat, selkä, kyynärät) viimeistään, kun se täyttää kolme vuotta.

Vasti x Axis

Seuraava pentue on suunnitteilla sijoitusnartulleni BH Ignitia Bravo Zulu, joka on 2. sukupolven kasvattini (It Is Amazing -> Ignitia Attitude -> Ignitia Bravo Zulu). Vastista löytyy lisätietoja sekä Vastin omilta sivuilta että suvun osalta erityisesti B-pentueen  ja A-pentueen sivuilta. Vastin omistajan ajatuksia pentuprojektista löytyy Veeran blogista.

Vastille valikoitui isäehdokkaaksi hyvän ystäväni kasvattama ja omistama  uros BH AD Keep Dutching Axisjonka tapasin ensimmäisen kerran jo pentulaatikossa ja jota olen myös sen jälkeen seurannut säännöllisesti. Axis on sosiaalinen ja arjessa mukava perhekoira, mistä kuitenkin tarpeen tullen kuoriutuu periksiantamaton perheen ja kodin vartija. Axis on 5-vuotias ja ollut tähän mennessä perusterve koira. Se on luonteeltaan leikkisä, huumorintajuinen ja erittäin palvelualtis koira.

Axiksen isä KNPV PH1 MR2 Hessen Herder’s Antrax on koira, joka ei esittelyjä pahemmin kaipaa. Se on itse suorittanut KNPV-kokeen (400/440p) ja kilpaillut myös Mondioringissa tuloksekkaasti CAT 2 – tasolla. Antrax omaa hyvää jälkeläisnäyttöä ympäri maailman ja sen jälkeläisiä löytyy etenkin Mondioringin parista. Antrax on edelleen 11- vuotiaana hyvinvoiva ja perusterve koira, jonka tapasin viimeeksi tämän vuoden puolella. 

Axiksen emä on  JK1 BH MH TOKO VOI3 Canine For Use Cara, joka asuu samassa kodissa Axiksen kanssa. Se on tällä hetkellä yli 8-vuotias ja ollut koko elämänsä perusterve koira. Cara on tuotu Ruotsista Canine For Use kennelistä, jonka koirat ovat kilpailleet tuloksekkaasti eri koiraurheilun lajeissa (C-pentueesta esim. SE KVA IPO3 Canine For Use Cassi, SE KVA IPO3 Canine For Use C’Hucca).  Caran sisaruksista ja suvusta löytyy kattavasti tietoa  Canine For Use – kennelin sivuilta. 

Pentue rekisteröidään Suomen Kennelliiton ER-rekisteriin, sillä yhdistelmässä on taustalla sekä isän että emän puolelta FCI-rekisteriin rotuunotettuja KNPV-koiria.

Uskon tulevan pentueen soveltuvan parhaiten aktiivisille koiraharrastajille, jotka ovat kiinnostuneita kouluttamaan koiraansa tiettyyn lajiin tai kokeeseen (PK lajit, Pelastus, TOKO, Agility…). Pelkästään lenkkikaveria haluavalle tai silloin tällöin koiransa kanssa harrastavalle on varmasti vähemmän energisiä ja vaivaa vaativia rotuja ja yhdistelmiä. Rodun haastavuuteen täytyy varautua ja olla valmis satsaamaan etenkin tapakasvatukseen ja sujuvaan arkeen. 

———————————————————————————————————————

Meillekö holsku?

Hollanninpaimenkoira sopii aktiiviselle, huumorintajuiselle ja maalaisjärkiselle ohjaajalle. Hollanninpaimenkoira on älykäs ja toiminnanhaluinen koira, joka tarvitsee tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja sekä johdonmukaisen peruskoulutuksen. Edellytän pennunostajan sitoutuvan koiransa tapakasvatukseen, jotta pennusta kasvaa tulevaisuudessa yhteiskuntakelpoinen koira. Taustaasi ja kokemustasi oleellisempaa on oma asenteesi ja panostuksesi koiran kouluttamisessa. Pennun hankintaa suunnitellessa on hyvä huomioida, että hollanninpaimenkoirat vaativat etenkin nuorella iällä huomattavasti aikaa ja vaivannäköä.

Tavoitteenani on kasvattaa tasapainoisia ja hyvän koulutettavuuden omaavia koiria, joiden kanssa voi harrastaa monipuolisesti. Kasvattamani pentueet edustavat käyttöpainoisempia sukulinjoja, joten uskon niiden soveltuvan ennenkaikkea ohjaajille, joita kiinnostaa koiransa kanssa harrastaminen ja sen kouluttaminen esimerkiksi johonkin palvelus- tai pelastuskoiralajiin, tottelevaisuuskokeeseen tai agilityyn.

Pentuvalinta tehdään yhteistyössä tulevan kodin kanssa, jotta kukin  saisi kriteereihinsä parhaiten sopivan pennun. On kuitenkin muistettava, että lupaavaltakin vaikuttava pentu on vain aihio, jonka lopputulokseen vaikuttaa paljolti ohjaajan oma työ. Hollanninpaimenkoira tarvitsee myös aikaa kasvaa ja kehittyä niin henkisesti kuin fyysisestikin ja tarpeetonta kiirettä nuorella iällä on järkevä välttää.

kuvassa: Ignitia Bang-Bang

kuva: Ann Koskinen

 

Comments are closed