Pentuja 2019

Mila on ultrattu tiineeksi! D-pentueen odotetaan syntyvän viikolla 39. Pennut myydään vain kokemusta omaaviin, harrastaviin koteihin, joissa ollaan valmiita tekemään töitä sujuvan arjen eteen. 

Pentue löytyy nyt myös holsku.fi sivustolta.

Isä: Nexus Mosenthal

HD A/A, ED 0/0, OCD:0. DM N/N, SDC1 N/N ja SDC2 N/N. DNA-tunniste (ISAG 2006), MyDogDNA2019.

K9 Pro Sport: Personal Protection / Patrol.

ERI SA SERT ROP

Emä: Ignitia Blackbriar

HD B/A, ED 0/0, SP0 (5/19), LTV0, VA0. DNA-tunniste (ISAG 2006), polveutuminen varmistettu.

LTE 190p +++. ERI SA SERT ROP.

Pentueen isä on Nexus Mosenthal, joka on suorittanut K9 Pro Dog Sport – lajin suojelu- ja vartiointikokeet hyväksytysti (personal protection, patrol). Nexus on kookas (n. 68cm), muttei missään nimessä raskas koira. Sillä on sopusuhtainen, ja sopivan kevyt urheilukoiran rakenne. Nexus on saanut näyttelyistä tulokseksi ROP, SERT.

Nexus tekee vaikutuksen avoimella ja tasapainoisella luonteellaan,  sekä vaikuttavalla sukutaulullaan. Nexus edustaa sukulinjaa, josta olen haaveillut jo pitkään jalostuksessa. Sen linja on tuottanut paitsi työ- ja virkakoiria, mutta ennen kaikkea monipuolisia urheilukoiria. Samasta yhdistelmästä ovat esimerkiksi MR1 P’Pipo ja MR2 Speznas. Nexuksen täti MR3 Kees on harvoja mondioringin CAT3-tasolla kilpailevia hollannipaimenkoiria. Kees sijoittui hopealle Belgian (kaikkien rotujen) mestaruuskilpailuissa vuonna 2015.

Nexus on testattu MyDogDna2019-testillä (Genoscoper Oy).  Nexuksen tulos kaikista testatuista sairauksista on ”normaali” eli se ei ole altis millekkään testatuista sairauksista.  MyDogDna 2019 sisältää aiemmista testipaketeista poiketen myös DM-testin, SDC1 ja SDC2-testit. Tietokannan laskema perimän terveysindeksi on 122 (08/2019). Lista kaikista testatuista sairauksista löytyy MyDogDNA-sivustolta.

Pentueen emänä on Ignitia Blackbriar eli Mila, joka on 2. sukupolven kasvattini (It Is Amazing -> Ignitia Attitude -> Ignitia Blackbriar). Mila on erittäin sosiaalinen koira, jonka työskentelyssä kantavana voimana on voimakas saalisvietti ja taistelutahto. Milan isä on Belgian armeijan virkakoirana toiminut Billy Mosenthal, ja emä on oma kasvattini MV-15 EUJV-14 HRJV-14 BA JMVA Ignitia Attitude. Milan takaa löytyy sekä isän että emän puolelta KNPV-taustaisia, FCI-rekisteriin rotuunotettuja koiria. Lisätietoja Milan taustoista ja suvusta löytyy B-pentueen sivuilta. 

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä. Otan pennuista vastaan alustavia varauksia jo ennen pentujen syntymää, mutta varaus vahvistetaan noin 4-5 viikon iässä, jolloin pennuista maksetaan varausmaksu. Varausmaksu vähennetään pennun hinnasta.

Pennut rekisteröidään Suomen Kennelliiton ER-rekisteriin. Pennuille tehdään vapaaehtoinen polveutumisen varmennus ja ne saavat ISAG 2006 standardien mukaisen DNA-tunnisteen. (Genoscoper Oy).

Edellytän tulevan kodin sitoutuvan koiransa virallisiin terveystutkimuksiin (lonkat, selkä, kyynärät) viimeistään, kun se täyttää kolme vuotta.

Yhteydenotot:   anni @ ignitia.fi

——————————————————————————————————————–

Meillekö holsku?

Hollanninpaimenkoira sopii aktiiviselle, huumorintajuiselle ja maalaisjärkiselle ohjaajalle. Hollanninpaimenkoira on älykäs ja toiminnanhaluinen koira, joka tarvitsee tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja sekä johdonmukaisen peruskoulutuksen. Edellytän pennunostajan sitoutuvan koiransa tapakasvatukseen, jotta pennusta kasvaa tulevaisuudessa yhteiskuntakelpoinen koira. Taustaasi ja kokemustasi oleellisempaa on oma asenteesi ja panostuksesi koiran kouluttamisessa. Pennun hankintaa suunnitellessa on hyvä huomioida, että hollanninpaimenkoirat vaativat etenkin nuorella iällä huomattavasti aikaa ja vaivannäköä.

Tavoitteenani on kasvattaa tasapainoisia ja hyvän koulutettavuuden omaavia koiria, joiden kanssa voi harrastaa monipuolisesti. Kasvattamani pentueet edustavat käyttöpainotteisempia sukulinjoja, joten uskon niiden soveltuvan ennenkaikkea ohjaajille, joita kiinnostaa koiransa kanssa harrastaminen ja sen kouluttaminen esimerkiksi johonkin palvelus- tai pelastuskoiralajiin, vesipelastukseen, tottelevaisuuskokeeseen tai agilityyn.

Pentuvalinta tehdään yhteistyössä tulevan kodin kanssa, jotta kukin  saisi kriteereihinsä parhaiten sopivan pennun. On kuitenkin muistettava, että lupaavaltakin vaikuttava pentu on vain aihio, jonka lopputulokseen vaikuttaa paljolti ohjaajan oma työ. Hollanninpaimenkoira tarvitsee myös aikaa kasvaa ja kehittyä niin henkisesti kuin fyysisestikin ja tarpeetonta kiirettä nuorella iällä on järkevä välttää.

kuvissa: (ylh) Ignitia Blackbriar kuva: Marianne Mattinen, (alh) Ignitia Bang-Bang kuva: Ann Koskinen