Pentuja

D-pentueesta jäi Ignitia Drumfire odottamaan ulkomaille lähtöä. Kauppa kuitenkin peruuntui ostajan äkillisen, ja vakavan elämäntilanteen muutoksen vuoksi. Pentu etsii nyt siis omaa loppuelämän kotiaan. Se on rokotettu, madotettu ja omaa EU-passin. Vakuutettu Agriassa, ja vakuutus voidaan siirtää uuden omistajan nimiin. Pentu on kasvanut luovutuksen jälkeen emänsä ja muiden koirien kanssa samassa taloudessa, taajama-alueella Tampereella. Sitä on sosiaalistettu ja sen kanssa on tehty pohjia perustottelevaisuuteen. Erittäin mielenkiintoinen aihio, joka lähtee vain harrastavaan ja sitoutuneeseen kotiin. Sekä minä että emän omistaja pitäisimme tämän yksilön enemmän kuin mielellämme, ellei meillä molemmilla olisi jo sisarusta kotona 😉

Kysy lisätietoja anni (at) gmail.com

———————————

Seuraava pentue on suunnitteilla aikaisintaan 2021/2022.

Pennut myydään vain kokemusta omaaviin, harrastaviin koteihin, joissa ollaan valmiita tekemään töitä sujuvan arjen eteen. Mietithän siis ennen yhteydenottoa, onko sinulla aikaa ja resursseja kouluttaa hollanninpaimenkoirasi yhteiskuntakelpoiseksi, ja pitää sitä perheenjäsenenäsi jopa seuraavat 10 vuotta.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä. Otan pennuista vastaan alustavia varauksia jo ennen pentujen syntymää, mutta varaus vahvistetaan noin 4-5 viikon iässä, jolloin pennuista maksetaan varausmaksu. Varausmaksu vähennetään pennun hinnasta.

Pennut rekisteröidään Suomen Kennelliiton ER-rekisteriin. Pennuille tehdään vapaaehtoinen polveutumisen varmennus ja ne saavat ISAG 2006 standardien mukaisen DNA-tunnisteen. (Genoscoper Oy).

Edellytän tulevan kodin sitoutuvan koiransa virallisiin terveystutkimuksiin (lonkat, selkä, kyynärät) viimeistään, kun se täyttää kolme vuotta.

Yhteydenotot:   anni @ ignitia.fi

——————————————————————————————————————–

Meillekö holsku?

Hollanninpaimenkoira sopii aktiiviselle, huumorintajuiselle ja maalaisjärkiselle ohjaajalle. Hollanninpaimenkoira on älykäs ja toiminnanhaluinen koira, joka tarvitsee tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja sekä johdonmukaisen peruskoulutuksen. Edellytän pennunostajan sitoutuvan koiransa tapakasvatukseen, jotta pennusta kasvaa tulevaisuudessa yhteiskuntakelpoinen koira. Taustaasi ja kokemustasi oleellisempaa on oma asenteesi ja panostuksesi koiran kouluttamisessa. Pennun hankintaa suunnitellessa on hyvä huomioida, että hollanninpaimenkoirat vaativat etenkin nuorella iällä huomattavasti aikaa ja vaivannäköä.

Tavoitteenani on kasvattaa tasapainoisia ja hyvän koulutettavuuden omaavia koiria, joiden kanssa voi harrastaa monipuolisesti. Kasvattamani pentueet edustavat käyttöpainotteisempia sukulinjoja, joten uskon niiden soveltuvan ennenkaikkea ohjaajille, joita kiinnostaa koiransa kanssa harrastaminen ja sen kouluttaminen esimerkiksi johonkin palvelus- tai pelastuskoiralajiin, vesipelastukseen, tottelevaisuuskokeeseen tai agilityyn.

Pentuvalinta tehdään yhteistyössä tulevan kodin kanssa, jotta kukin  saisi kriteereihinsä parhaiten sopivan pennun. On kuitenkin muistettava, että lupaavaltakin vaikuttava pentu on vain aihio, jonka lopputulokseen vaikuttaa paljolti ohjaajan oma työ. Hollanninpaimenkoira tarvitsee myös aikaa kasvaa ja kehittyä niin henkisesti kuin fyysisestikin ja tarpeetonta kiirettä nuorella iällä on järkevä välttää.

kuvassa Ignitia Deja Vu kuva: Studio Muru