Pentuja

Jos Ignitia-pentu kiinnostaa, ja olet aktiivinen koiraharrastaja, niin kysy lisää sähköpostitse. Olet tervetullut seuraamaan koirieni treenejä Kanta-Hämeen seudulle, jotta näet niiden tapaa toimia ja työskennellä. Sähköpostiosoite: holskut [at] gmail.com / Anni Roiha.

Huom! Sähköpostin ohjauksessa on ollut ongelmia, joten pentukyselyt toistaiseksi vain gmail-osoitteeseen.

Pennun hinta 1200 EUR, kun astutus tapahtuu Suomessa. Pennun hinta on 1300-1400 EUR pentueen kuluista riippuen, kun kyseessä on astutus ulkomailla tai pakaste/siirtosperma. Hinnat sis. alv 24 %.

Voimassa 7/2022 alkaen: Jos kasvattini saavuttaa käyttöpuolen valionarvon tai saa valionarvoon oikeuttavat tulokset tai suorittaa hyväksytysti VIRTA-tarkastuksen, omistaja saa itselleen seuraavan pennun puoleen hintaan erikseen sovittavasta kasvattamastani pentueesta. Haluan tukea aktiivisia kasvatinomistajia, koska arvostan heidän työtään ja vaivannäköään koiriensa käyttötulosten saavuttamiseksi.

Pentuesuunnitelmat

G-pentue kevät-kesä 2023

Canine For Use Ivan x Ignitia Deja Vu

Canine For Use Ivan Terveys: HD A/A, ED 0/0. Käyttötulokset: IGP3, RM-19, Canicross SM-4. Näyttelytulokset: SE MVA, SE JV-14.

Ignitia Deja Vu Terveys: HD A/A, ED 0/0, SP0, LTV0, VA0, silmät ok. DM N/N, SDCA1 N/N, SDCA2 N/N Käyttötulokset: BH, TK1, RTK2.
Näyttelytulokset: SERT, NORD-SERT, VSP.

Evelle on suunnitelmissa pentue vuodelle 2023. Päivitän tälle sivulle tietoa sitä mukaa, kun suunnitelmat etenevät (28.1.2023).


Pennut myydään vain harrastaviin koteihin. Aktiivisina rotuna hollanninpaimenkoira tarvitsee riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja. Tulevan kodin täytyy myös sitoutua koiransa tapakasvatukseen, ja kouluttaa koiransa yhteiskuntakelpoiseksi.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä. Otan pennuista vastaan alustavia varauksia jo ennen pentujen syntymää, mutta varaus vahvistetaan noin 4-5 viikon iässä, jolloin pennuista maksetaan varausmaksu. Varausmaksu vähennetään pennun hinnasta.

Pennut rekisteröidään Suomen Kennelliiton ER-rekisteriin. Pennuille tehdään vapaaehtoinen polveutumisen varmennus ja ne saavat ISAG 2006 standardien mukaisen DNA-tunnisteen.

Vuodesta 2018 lähtien olen vakuuttanut pentueet Agrian piilevät viat – vakuutuksella. Suosittelen kuitenkin tulevia koteja ottamaan pennulleen henki-, hoitokulu-, ja vastuuvakuutuksen.

Edellytän tulevan kodin sitoutuvan koiransa virallisiin terveystutkimuksiin (lonkat, selkä, kyynärät) viimeistään, kun se täyttää kolme vuotta. Rodun terveyden edistäminen on kaikkien yhteinen vastuu.


Meillekö holsku?

Hollanninpaimenkoira sopii aktiiviselle, huumorintajuiselle ja maalaisjärkiselle ohjaajalle. Hollanninpaimenkoira on älykäs ja toiminnanhaluinen koira, joka tarvitsee tarpeeksi aktiviteetteja sekä johdonmukaisen peruskoulutuksen. Rotua harkitessa on hyvä huomioida, että hollanninpaimenkoira vaatii etenkin nuorella iällä huomattavasti aikaa ja vaivannäköä koulutuksessa. Etenkin lyhytkarvainen muunnos saattaa olla erittäin energinen koira, ja soveltuu siksi parhaiten tavoitteelliselle harrastajalle. Vähemmän aktiiviselle ohjaajalle suosittelen enemmän muita karvamuunnoksia.

Ennen yhteydenottoa mieti erityisesti: Oletko perehtynyt rodun ominaispiirteisiin, ja rodun vaatimuksiin? Oletko valmis terveystutkimaan koirasi? Oletko valmis kouluttamaan koirasi yhteiskuntakelpoiseksi? Ovatko taitosi riittävät ohjaamaan aktiivista, älykästä ja toiminnanhaluista koiraa?

Hollanninpaimenkoiran lyhytkarvaisella muunnoksella esiintyy erilaisia luustosairauksia, kuten lonkka- ja kyynärniveldysplasiaa ja selkämuutoksia (SP, LTV, VA). Silmäsairauksia on esiintynyt yksittäistapauksina. Kuolisyytilastojen valossa (05/2020) erilaiset syöpä- ja kasvainsairaudet näyttävät yleistyneen. Rodun pieni kanta ja ahdas geenipooli lisäävät myös riskiä autoimmuunisairauksiin.

Lisää tietoa rodusta löydät esimerkiksi Suomen Kennelliiton Hankikoira-sivustolta.

kuvassa Ignitia Deja Vu kuva: Studio Muru