Uusia suunnitelmia

F-pentue tuli luovutusikään jo pari viikkoa sitten, ja pennut matkasivat uusiin koteihinsa. Viimeiset viikot olivat omalla kohdallani töiden vuoksi kiireisiä, ja en ehtinyt viimeisinä viikkoina päivittää pentueen kuulumisia blogin puolelle lainkaan. Meille jäi kotiin kasvamaan urospentu Ignitia Force Awakens eli Hiski. Lisäksi pentueesta lähti sijoitukseen narttupentu Ignitia Forever eli Isla. Hiskin ja Islan kuulumisia seurataan blogissa siis jatkossakin. Uskon, että tästä pentueesta kuullaan vielä moneen kertaan, sillä suurin osa koirista meni tavoitteellisille palvelus- tai pelastuskoiraharrastajille, joilla on jo aiempaa näyttöä koiran kouluttamisesta kokeisiin.

Halusin jo vuonna 2019 pitää itselläni urospennun, mutta D-pentueeseen syntyi vain narttuja. Hiskistä on tarkoitus tulla itselleni kisakoira pk-lajeihin ja isoveljensä Roin manttelinperijä. Aika näyttää mihin lajeihin sen kanssa suuntaudumme. Myös Isla tulee suuntaamaan pk-lajeihin, ja pääsen senkin kehitystä seuraamaan alusta asti läheltä.

Nyt kun F-pentueprojekti on takanapäin, on aika miettiä uusia suunnitelmia. Eve on tarkoitus astuttaa seuraavasta juoksusta IGP3 Canine For Use Ivanilla, eli mikäli G-pentue saadaan onnistuneesti alulle, olisivat pennut jo kesällä luovutuksessa. Muita pentueita ei ole vuodelle 2023 suunnitteilla, sillä joudun jättämään C-pentueen Rian omista aikataulu- ja resurssisyistä pois jalostuksesta. Even sisko Aava eli BH Ignitia Destiny on tutkittu luustoltaan terveeksi (HD B/B, ED 0/0, LTV0, VA0, SP0), mutta sille on suunnitteilla pentue vasta vuodelle 2024. Sitä ennen Aavan on tarkoitus jatkaa ainakin pk-jäljellä kisaamista.

Eve siis toivottavasti viettää keväällä-kesällä äityislomaa, mutta Roin kanssa toivottavasti pääsemme jatkamaan pk-lajien parissa kisaamista jo heti alkukesästä. Tarkoitukseni oli ilmoittaa Roi jo viime syksyllä pk-viestikokeeseen, mutta siltä jouduttiin poistamaan takajalasta kynsi haaverin takia. Onneksi Roi on vasta viisi vuotta vanha ja täysin terve, joten uskon sillä olevan vielä vuosia aktiivista palveluskoiran uraa jäljellä.