Viimeinen viikko

Viimeinen viikko ennen luovutusta on pentujen kanssa yhtä kärsim…siis riemua! Maanantaina kävimme pentujen kanssa eläinlääkärin tarkastuksessa. Samalla ne tunnistusmerkittiin, ja niistä otettiin DNA-näytteet lähetettäväksi Genoscoperille DNA-tunnistetta varten. Pennut käyttäytyivät hienosti eläinlääkärissä ollessaan, ja saivatkin paljon kehuja. D-pennut ovat sosiaalisia ja uteliaita pentuja, joilla on rento elämänasenne.

Ignitia Deja Vu eli Eve jää meille. Viimeiset viikot se on ollut kirjaimellisesti piikki lihassani. Eve jahtaa kaikkea, mikä liikkuu ja upottaa terävät naskalihampaat kaikkeen, minkä saa kiinni. Vaikka Eve on rasittava krokotiili, se on kuitenkin supersosiaalinen ja erittäin kontaktinhakuinen pentu. Eve muistuttaa paljon emän emäänsä Lystiä.

Tähän väliin täytyy todeta sille, joka kokee holskupennun haastavana: Asiat voisivat olla vielä huonommin. Terveisin, Eve.

Ignitia Destiny eli Aava on toinen piikki lihassani. Even tapaan Aava jahtaa kaikkea mikä liikkuu ja niin edelleen. Aava osaa myös ilmoittaa hyvin kuuluvasti, jos jokin asia ei sitä miellytä. Onneksi myös Aavan rämäpäisyyttä tasapainoittaa sen mieletön sosiaalisuus ja kontaktinhakuisuus. En hetkeäkään epäile, etteikö sillä olisi todella hyvä koulutettavuus.

Ignitia Dolce Vita eli Loba on viilipytty, joka ei turhia hötkyile. Loba on niin hieno pentu, ettei se tarvitse edes raitoja. Loba karkasi pentuaitauksesta hyvin aikaisessa vaiheessa. Se on avoimena ja ennakkoluulottomana pentuna osoittanut taipumusta tutkimusmatkailuun myös myöhemmin.

Ignitia Drumfire matkaa myöhemmin ulkomaille. Jos uteliaisuus kissan tappoi, niin ei kuitenkaan holskua. Tässä pennussa piilee avoimen ja huolettoman ulkokuoren alla vahvatahtoinen kaveri, joka ei jää muiden jalkoihin. En lähtökohtaisesti innostu pennun myymisestä ulkomaille, mutta kun on kyseessä kaverin kaveri, niin tämän helmen uskaltaa laittaa vaikka toiselle puolelle maailmaa.

Ignitia Dazzler eli Faust on erittäin leikkisä pentu, joka tekee asiat pilke silmäkulmassa. Vaikka Faust ei ole varsinaisesti terroristiainesta, en epäile yhtään etteikö sen kanssa kokisi vielä paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Häikäisevä tyyppi, josta saa varmasti mukavan harrastuskoiran*.

Tässä kohtaa koen aiheelliseksi muistuttaa, että suosittelen jokaista pennun omistajaa vakuuttamaan koiransa.

Ignitia Delight eli Dinan kohdalla nimi kertoo kaiken oleellisen. Dina on valtavan iloinen pentu, jota seuratessa tulee väkisinkin hyvälle tuulelle. Jos D-pentue olisi Lumikki ja seitsemän kääpiötä, niin Dina olisi tarinan Lumikki**. Dina on positiivinen ja leikkisä pentu, joka kaiken lisäksi on kaunis kuin karamelli.

On sanomatta selvää, että kaikki pennut menevät harrastaviin koteihin. Tässä sukulinjassa koirat ovat aktiivisia ja toiminnanhaluisia koiria, jotka vaativat jonkun ”työn” ja johdonmukaisen tapakasvatuksen. Pennuista 4/6 menee kotiin, jossa on tai on ollut jo ennestään hollanninpaimenkoira. Pennuista 5/6 menee tutuille tai ”tutun tutuille”.

Jo vuosi sitten suunnittelin pitäväni useamman vuoden taukoa kasvatuksesta, ja ehkä nyt suunnitelmani viimein toteutuu. Tälle toteamukselle on nauranut moni, joka minut tuntee. Myönnän, että viime vuonna C-pentueen aikaan tein jo käytännön valmisteluja D-pentueen eteen, vaikka en siitä kertonut kuin muutamalle ihmiselle. Päädyn siis jättämään oven auki tuleville suunnitelmille, ja totean:

Ei sitä koskaan tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

*vastuuvapauslauseke: holskusta saa mukavan harrastuskoiran, kunhan se ei kasva kuin elopellossa.

** Lumikki ja kääpiöt, eli D-pennut yhdellä sanalla

Ignitia Deja Vu – Lystikäs

Ignitia Destiny – Räväkkä

Ignitia Dolce Vita – Tarmokas

Ignitia Drumfire – Utelias

Ignitia Dazzler – Leikkisä

Ignitia Delight – Lumikki

kuvassa: Ignitia Drumfire