BH IGNITIA BRAVO ZULU

”VASTI”

 Lk Hollanninpaimenkoira, narttu.   s.25.10.2015      ::KoiraNet           :: working-dog.eu

Isä: Virkakoira Billy Mosenthal     emä: BA JMVA EUJV-14 HRJV -14 MV-15 Ignitia Attitude

kasv.  Anni Roiha     om. Veera V.

Terveys: HD B/B, ED 0/0, SP0 6/18, LTV1, VA0. Dna tunniste, polveutuminen varmistettu (ISAG, Genoscoper Oy).

MyDogDNA 2016: terve. Perimän terveysindeksi 115 (6/2017)

Käyttötulokset: BH                  Näyttelytulos: ERI SA SERT ROP

Jälkeläiset: Ignitia C-pentue 2018

Vasti on Ignitia C-pentueen emä ja se itse on 2. sukupolven kasvattini B-pentueesta (Virkakoira Billy Mosenthal x MV-15 EUJV-14 HRJV-14 BA JMVA Ignitia Attitude). Lisää tietoa B-pentueen taustoista löydät sen omilta sivuilta. Vasti siirtyi sijoitusehtojen täytyttyä haltijansa omistukseen.

Vasti on pienikokoinen (56cm), vilkas ja ketterä narttu. Vastin koodinimi pentuna oli wannabemalinois, koska sillä oli vain pari hassua raitaa. Myöhemmin saatiin loputkin raidat näkyviin ja ainoalta näyttelykäynniltään Vasti sai tuloksen SERT ja ROP. Vasti on kevytrakenteinen koira, joka liikkuu sulavasti ja joustavin askelin.

Vasti on sosiaalinen koira. Se on koulutettaessa aktiivinen, nopea ja vietikäs koira, jonka energistä työskentelytapaa on mukava seurata. Se on kaksiviettinen koira, joka ilmentää voimakkaasti sekä saalis- että puolustusviettiä. Vastissa on myös kohtuullisesti dominanssia, mikä on tuonut haastetta tapakasvatukseen. Vastin harrastukset suuntautuvat PK-hakuun ja ID-jälkeen.  Vastin kuulumisia voit seurata Veeran blogista.

Vasti elää laumassa nuoremman mäyräkoirauroksen kanssa, jonka kanssa se tulee erinomaisesti toimeen ja jota se leikittää taitavasti. Vasti tulee suurimmaksi osin toimeen myös muiden koirien kanssa lukuunottamatta dominoivia narttukoiria. Sitä on voinut pitää vapaana jopa koirapuistossa, mikä piirre ei ole holskuille kovin yleistä.

Vastin omistaja kuvaa koiraansa seuraavin sanoin:

Vasti on aktiivinen, miellyttämisenhaluinen ja helposti koulutettava koira. Se työskentelee mieluusti kanssani ja nauttii leikkimisestä.  Vasti on sosiaalinen, mutta dominoiva koira. Pentuaikana se oli rasittava puuhastelija, mutta on myöhemmin rauhoittunut paljon. Vastin kanssa on tärkeää säilyttää arkielämässä tiukka ja johdonmukainen kuri, jotta se ei ala ratkomaan tilanteita itse.

Normaali purenta, täysi hampaisto. Ei kiillevaurioita.

Kuvassa Ignitia Bravo Zulu     kuvat: Hanna R