BH IGNITIA BRAVO ZULU

”VASTI”

 Lk Hollanninpaimenkoira, narttu.   s.25.10.2015      ::KoiraNet           :: working-dog.eu

Isä: Virkakoira Billy Mosenthal     emä: BA JMVA EUJV-14 HRJV -14 MV-15 Ignitia Attitude

kasv.  Anni Roiha     om. Jussi M.

Terveys: HD B/B, ED 0/0, SP0 6/18, LTV1, VA0. Dna tunniste, polveutuminen varmistettu (ISAG 2006, Genoscoper Oy).

MyDogDNA 2016: terve. Perimän terveysindeksi 115 (6/2017)

Käyttötulokset: BH                  Näyttelytulos: SERT, ROP

Jälkeläiset: Ignitia C-pentue 2018

Vasti on Ignitia C-pentueen emä ja se itse on 2. sukupolven kasvattini B-pentueesta (Virkakoira Billy Mosenthal x MV-15 EUJV-14 HRJV-14 BA JMVA Ignitia Attitude). Lisää tietoa B-pentueen taustoista löydät sen omilta sivuilta.

Vasti on pienikokoinen (56cm), vilkas ja ketterä narttu. Vastin koodinimi pentuna oli wannabemalinois, koska sillä oli vain pari hassua raitaa. Myöhemmin saatiin loputkin raidat näkyviin ja ainoalta näyttelykäynniltään Vasti sai tuloksen SERT ja ROP. Vasti on kevytrakenteinen koira, joka liikkuu sulavasti ja joustavin askelin.

Vasti on sosiaalinen koira. Se on koulutettaessa aktiivinen, nopea ja vietikäs koira, jonka energistä työskentelytapaa on mukava seurata. Se on kaksiviettinen koira, joka ilmentää kohtuudella sekä saalis- että puolustusviettiä. Vastissa on myös jonkin verran dominanssia, mikä on tuonut haastetta tapakasvatukseen.

Vasti vaihtoi kotia 7/2019, ja asuu nyt samassa taloudessa veljensä ja enonsa kanssa. Vasti on tullut suurimmaksi osin toimeen myös muiden koirien kanssa, lukuunottamatta dominoivia narttukoiria. Sitä on voinut pitää vapaana jopa koirapuistossa muiden koirien kanssa, mikä piirre ei ole holskuille kovin yleistä.

Normaali purenta, täysi hampaisto. Ei kiillevaurioita.

Kuvassa Ignitia Bravo Zulu     kuvat: Hanna R