FCI-BH IGNITIA FORCE AWAKENS

”Hiski”

Lk hollanninpaimenkoira, uros. s.26.11.2022.

Isä: Ignitia Bullet Emä: Trigger van’t Oeterdal

kasv. & om. Anni Roiha

Terveys: HD B/A, ED 0/0, Olat ok, LTV0, VA0. DNA-tunniste, polveutuminen varmistettu (ISAG 2006, Laboklin)

Käyttötulokset: FCI-BH

Näyttelytulos: EH

”Hiski” nimen taustalla on heprealainen sana, joka viittaa voimaan ja vahvuuteen.

Hiski on kolmannen sukupolven kasvattini F-pentueesta (Ignitia Bullet x Nora van’t Oeterdal). Lisää tietoa F-pentueen taustoista löydät sen omalta sivulta.

Hiski on hyvän mielen pentu, joka jäi kotiin kasvamaan seuraavaksi kisakoirakseni pk-lajeihin. Pidän sen molemmista vanhemmista todella paljon, ja siksi halusin jättää pentueesta itselleni harrastuskoiran. Hiskin kanssa tähtäämme mondoring-kokeisiin.

Perusluonteeltaan Hiski on hyväntuulinen, avoin ja ennakkoluuloton koira. Hiskin sosiaalisuuden ja rennon elämänasenteen takia sen kanssa on ollut alusta alkaen helppo mennä ja tulla ”missä vaan”. Aktiivisena, uteliaana ja kekseliäänä koirana se on toisaalta vaatinut myös paljon rajoja ja toiminnan määrätietoista ohjaamista haluttuun suuntaan.

Hiski on työskennellessä aktiivinen ja saalispainotteinen koira, jolla on hyvä koulutettavuus. Se on paitsi leikkisä, mutta myös erittäin ahne koira. Hiskin oppimiskyky on huima, ja sen kanssa on voinut edetä koulutuksessa hyvin mutkattomasti. Mondioring sopii sille lajina kuin nenä päähän, mutta se olisi myös kansallisissa lajeissa erittäin potentiaalinen harrastuskoira. Sekä jäljellä että haussa Hiski on motivoitunut ja itsenäinen työskentelijä, joka ei ongelmatilanteissa heitä hanskoja tiskiin.

Kuvissa Ignitia Force Awakens. Kuvat Studio Muru (ylh) ja Marleena Ylönen (alh).