F-pentue 2022


IGNITIA BULLET x TRIGGER VAN’T OETERDAL

s. 26.11.2022 2u + 7n

:: KoiraNet        :: working-dog.eu

Pentueen polveutuminen varmistettu (P). 

Tätä pentuetta rakennettiin kuin kuin Iisakin kirkkoa, ja siinä yhdistyy itselleni rakkaat sukulinjat. Pentue on vahvasti rotuunottotaustainen. Siinä on molemmin puolin vanhoja hyviä KNPV-linjoja, unohtamatta monimuotoisuutta johon ei voi koskaan kiinnittää liikaa huomiota tässä rodussa. Pentueen taustalta löytyvät sekä Virkakoira KNPV PH1 MR2 IPO2 FH2 FCI SpH Eture van het Itterdal että MR1 Aristo van het Itterdal, jotka ovat tässä rodussa poikkeuksellisen vakuuttavat meritiit omaavista van het Itterdal A- ja E- pentueista.

Pentueen isänä on BH Ignitia Bullet eli Roisi, joka on 2. sukupolven kasvattini (It Is Amazing -> Ignitia Attitude -> Ignitia Bullet). Roisi on erittäin sosiaalinen koira, joka on työskennellessä energinen, vietikäs ja taistelutahtoinen koira. Roisin isä on Belgian armeijan virkakoirana toiminut Billy Mosenthal, ja emä on oma kasvattini MV-15 EUJV-14 HRJV-14 BA JMVA Ignitia Attitude. Roisin takaa löytyy siis sekä isän että emän puolelta KNPV-taustaisia, FCI-rekisteriin rotuunotettuja* työkoiria. Lisätietoja Roisin taustoista ja suvusta löytyy sekä Roisin omilta sivuilta että B-pentueen sivuilta. 

Pentueen emänä on Belgiasta tuotu Trigger van’t Oeterdal eli Hilma. Hilma on treenannut tavoitteellisesti pelastuskoirajälkeä ja -hakua, ja on suorittanut pelastuskoiraliiton jäljen peruskokeen. Hilman isänä on Ignitia D-pentueen isä Nexus Mosenthal, jonka taustaa olen avannut enemmän D-pentueen sivuilla. Hilman emä on Nora van’t Oeterdal, jonka edellisestä, vuonna 2017 syntyneestä pentueesta (Isä BH Ignitia Bullet) on oma kisakoirani JK3 TK1 RTK1 BH MH Qumran van’t Oeterdal. Myös Hilman takaa löytyy sekä isän että emän puolelta KNPV-taustaisia, FCI-rekisteriin rotuunotettuja* työkoiria. Lisätietoja Hilman taustoista löytyy Hilman omilta sivuilta.

F-pentue on itselleni erittäin tärkeä pentue, ja toivon voivani jatkaa tämän pentueen kautta kasvatustyötäni eteenpäin. Tämän vuoksi sekä jätin itselleni kotiin yhden koiran (Ignitia Force Awakens) että sijoitin yhden (Ignitia Forever). Pentue vaikuttaa erittäin lupaavalta, ja toivon että näistä useampi nähdään tulevaisuudessa myös pk-lajeissa kisakentillä.

NIMITERVEYSKOKEETNÄYTTELYTMUUTA
uIGNITIA FLASHBACKHD C/C, ED 0/0. Olat ok.
uIGNITIA FORCE AWAKENSHD B/A, ED 0/0, LTV0, VA0. Olat ok.EH
nIGNITIA FLYING DUTCHHD B/B, ED 0/0, LTV0, VA0. Olat ok.
nIGNITIA FOREVEREHJalostusoikeus
nIGNITIA FENFIRE
nIGNITIA FIREBALL
nIGNITIA FLAMINGHD B/B, ED 0/0, LTV0. Olat ok.
nIGNITIA FANTASTICEH
nIGNITIA FIZZY

*FCI-rekisteriin rotuunotettu koira. KNPV-linjaiset koirat eivät käytännössä ole FCI:n tunnustumassa rekisterissä. KNPV-linjaisia koiria on kuitenkin mahdollista rotuunottaa FCI-rekisteriin useissa maissa ja siten niitä on mahdollista käyttää jalostukseen ja jälkeläiset rekisteröidä FCI-rekisteriinJälkeläiset rekisteröidään liitännäisrekisteriin (Suomessa: ER-rekisteri)