D-PENTUE 2019

NEXUS MOSENTHAL x IGNITIA BLACKBRIAR

s. 22.09.2019 0u + 6n

:: KoiraNet        :: working-dog.eu

Pentueen polveutuminen varmistettu (P). Pentueen isä ei kanna pitkäkarvageeniä.

D-pentueen tarina alkoi oikeastaan jo keväällä 2016. B-pennut eivät olleet vielä puolta vuottakaan, kun mielessäni liikkuivat jo ajatukset siitä, miten haluaisin jatkaa kasvatustyötäni tulevaisuudessa. Toukokuussa 2016 piirtelimme muutaman ystävän kanssa paperille sukutauluja, jossa yhdistyisivät nämä kaksi linjaa. Ajatus tuntui mielenkiintoiselta, ja suunnitelma jäi odottamaan aikaansa.

Ajatukset Nexuksen linjasta olivat kuitenkin itäneet jo aiemmin. Tapasin Nexuksen isän ja tädin ensimmäisen kerran vuonna 2013, jo ennen A-pentueen syntymää . Jotkut koirat vaan tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Muistan tuolloin miettineeni, että näistä linjoista haluan vielä jonakin päivänä itselleni koiran.

Pentueen isä on KNPV-taustainen Nexus Mosenthal, joka on suorittanut hyväksytysti K9 Pro Dog Sport – lajin suojelu- ja vartiointikokeet (personal protection, patrol). Nexus on kookas (n. 68cm), muttei missään nimessä raskas koira. Sillä on sopusuhtainen, ja sopivan kevyt urheilukoiran rakenne. Rotuunottotaustastaan* huolimatta Nexus on saanut näyttelyistä tulokseksi SERT, ROP.

Nexus tekee vaikutuksen avoimella ja tasapainoisella luonteellaan, työskentelyominaisuuksillaan sekä vaikuttavalla sukutaulullaan. Nexuksen linja on tuottanut paitsi työ- ja virkakoiria, mutta ennen kaikkea monipuolisia urheilukoiria. Hollanninpaimenkoirissa mondioringin CAT3 koirat ovat harvassa, mutta Nexuksen lähisuvusta niitä löytyy useampi. Nexuksen sisaruksista mondioringissä ovat kilpailleet MR3 P’Pipo sekä MR3 Speznas, joka sijoittui CAT2-luokassa viidennelle sijalle Mondioringin maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 2019. Nexuksen täti MR3 Kees on sijoittui CAT3-luokassa hopealle Belgian mestaruuskilpailuissa vuonna 2015.

Nexus on testattu MyDogDna2019-testillä (Genoscoper Oy).  Nexuksen tulos kaikista testatuista sairauksista on ”normaali” eli se ei ole altis millekkään testatuista sairauksista.  MyDogDna 2019 sisältää aiemmista testipaketeista poiketen myös DM-testin, SDC1 ja SDC2-testit. Tietokannan laskema perimän terveysindeksi on 122 (08/2019). Lista kaikista testatuista sairauksista löytyy MyDogDNA-sivustolta.

Pentueen emänä on Ignitia Blackbriar eli Mila, joka on 2. sukupolven kasvattini (It Is Amazing -> Ignitia Attitude -> Ignitia Blackbriar). Mila on erittäin sosiaalinen koira, jonka työskentelyssä kantavana voimana on voimakas saalisvietti ja taistelutahto. Milan isä on Belgian armeijan virkakoirana toiminut Billy Mosenthal, ja emä on oma kasvattini MV-15 EUJV-14 HRJV-14 BA JMVA Ignitia Attitude. Milan takaa löytyy siis sekä isän että emän puolelta KNPV-taustaisia, FCI-rekisteriin rotuunotettuja* koiria. Lisätietoja Milan taustoista ja suvusta löytyy sekä Milan omilta sivuilta että B-pentueen sivuilta. 

D-pentue on kokonaisuutena tasainen ja onnistunut pentue. Pentueen koirilla on erinomainen koulutettavuus, ja useampi koira aloitti kilpailemisen jo nuorella iällä. Enemmistö koirista on hyvin ihmissosiaalisia, ja mainioita lapsiperheen koiria, mutta samanaikaisesti myös hyviä harrastuskoiria. B-pentueen tapaan nämä koirat tarvitsevat kuitenkin vietikkäinä koirina huolellisen peruskoulutuksen. Jätin tästä pentueesta itselleni yhden koiran (Ignitia Deja Vu) kotiin kasvamaan kisakoirakseni. Tulen ehdottomasti jatkamaan tämän pentueen kautta kasvatustyötäni eteenpäin.

NIMITERVEYSKOKEETNÄYTTELYTMUUTA
nIGNITIA DEJA VUHD A/A, ED 0/0, SP0, LTV0, VA0. Silmät: terveet. MyDogDNA2019, DM N/N, SDCA1&2 N/NJK1, FCI-BH, TK1, TOKO AVO1, RTK2SERT, NORD SERT, VSP.Ignitia G-pentueen emä
nIGNITIA DESTINYHD B/B, ED 0/0, SP0, LTV0, VA0. Silmät: terveetJK1, FCI-BHSERT, CACIB, ROP.
nIGNITIA DRUMFIRE
nIGNITIA DOLCE VITAHD A/A, ED 0/0, SP0, LTV0, VA0. Silmät: terveet. MyDogDNA, DM N/N, SDCA1&2 N/NFCI-BH, MH, RTK4, TOKO ALO1Cleverwolf A-pentueen emä
nIGNITIA DAZZLERHD A/A, ED 0/0, SP0, LTV1, VA1. Silmät: terveet.SERT, ROP.
nIGNITIA DELIGHTEH

Kuvassa Ignitia Blackbriar kuva: Marianne Mattinen

*FCI-rekisteriin rotuunotettu koira. KNPV-linjaiset koirat eivät käytännössä ole FCI:n tunnustumassa rekisterissä. KNPV-linjaisia koiria on kuitenkin mahdollista rotuunottaa FCI-rekisteriin useissa maissa ja siten niitä on mahdollista käyttää jalostukseen ja jälkeläiset rekisteröidä FCI-rekisteriinJälkeläiset rekisteröidään liitännäisrekisteriin (Suomessa: ER-rekisteri)