B-PENTUE 2015

s. 25.10.2015 4u + 3n

Isä: Virkakoira Billy Mosenthal

Emä: MV-15 EUJV-14 HRJV-14 BA JMVA Ignitia Attitude

:: KoiraNet        :: working-dog.eu

Pentueen polveutuminen varmistettu (P). Pentueen isä ei kanna pitkäkarvageeniä (Genotyyppi G/G).

Pentueen isänä on Belgian armeijan virkakoirana toiminut Billy MosenthalBilly on rotuunotettu, KNPV-taustainen koira.  B-pentueen aikaan se oli liki 8-vuotiaana edelleen hyvässä peruskunnossa ja lähti pian astutuksen jälkeen sotilasoperaatioon Lähi-Itään. Billyn jalostuskäyttö oli ollut yksi pitkäaikaisista haaveistani. Sen lähisuvusta löytyykin useita KNPV-tittelöityjä koiria kuten KNPV PH1 Boelie (Fox),  KNPV PH1 PH2 Obj Rudie (Pegge) ja KNPV PH1 Arko (Suttle). OsalliBilly. ©”Jean L.stuessaan virkakoirien avoimiin Swiss Open -mestaruuskilpailuihin, se sai täydet pisteet (60/60p) puruosuudesta. Billy eläköityi Belgian armeijalta vuonna 2018.

Billy on testattu MyDogDna2015-testillä (Genoscoper Oy).  Billyn tulos kaikista testatuista sairauksista on ”normaali” eli se ei ole altis millekkään testatuista sairauksista.  Tietokannan laskema perimän terveysindeksi on 112 (11/2015). Lista testatuista sairauksista löytyy MyDogDNA-sivustolta.

Pentueen emänä on oma kasvattini MV-15 EUJV-14 HRJV-14 BA JMVA Ignitia Attitude. Lysti omaa erittäin hyvän hermorakenteen, on saalisviettinen, kontaktinhakuinen ja aktiivinen koira.  Lysti on arjessa sosiaalinen ja tasapainoinen koira, joka kulki vaivattomasti mukana omistajansa liikkuvassa elämäntyylissä.  Nykyisin Lysti toimii jalostuskoirana od Moslavine – kennelissä Kroatiassa.  Ignitia B- pentueen lisäksi sillä on vuonna 2018 syntynyt pentue Kroatiassa. Lisää tietoja A-pentueesta löydät sen omilta sivuilta. 

Lystin isänä  KNPV PH1 IPO2 FH2 MR2 FCI SpH BH Eture van het Itterdal Eture on KNPV-taustainen koira, joka omaa itsekin KNPV-sertifikaatin ja on aiemmin toiminut armeijan virkakoirana, kuten isänsäkin. Eture osallistui virkakoirien avoimiin mestaruuskilpaihuihin Swiss Openiin 2008, jossa oli 11. sijalla (68 osallistujaa). Enemmän tietoa Eturesta and  kennelin Van het Itterdal kasvatustyöstä löydät kotisivuiltaan.  Samasta pentueesta ovat esim.  IPO3 VPG3 FH1 Engie van het Itterdal, IPO3 BGH3 Ellik Van Het Itterdal ja WPO1 Poliisikoira Etroll Van Het Itterdal.

Lystin emä on oma koirani JK2 BH MH It Is Amazing  Zelda treenaa ja kilpailee aktiivisesti PK-jäljellä, jossa sillä on kilpailuoikeus 3-luokkaan. Zelda on kontaktinhakuinen ja työskentelyintoinen koira, jolla on erittäin hyvä moottori. Zelda työskentelee mielellään ohjaajan kanssa ja suorittaa itsenäisesti sille uskotut tehtävät. Samasta It Is A-pentueesta ovat tuloksekkaasti kilpailleet esimerkiksi IPO3 JK3 FH1 It Is Abitch, SE KVA IPO3 MH It Is Anger, IPO1 SPH II SÖKH1 MH It Is Angel ja AGI3 It Is Avelanche.

Olen kokonaisuutena tyytyväinen B-pentueeseen. Enemmistö koirista on avoimia ja sosiaalisia koiria, joilla on hyvä koulutettavuus. Pentueesta on tähän mennessä terveystutkittu viisi koiraa ja tältä(kin) osin pentueeseen voi olla tyytyväinen. Kahta B-pentueen koiraa on käytetty jalostukseen ja myös niiden jälkeläiset vaikuttavat tässä vaiheessa hyvin lupaavilta.

Kuvissa: Billy Mosenthal   kuva: Jean Lobbinger ja Ignitia Attitude    kuva: Kirsi Kuparinen

nimiterveyskokeetnäyttelytulosmuuta
narttuIgnitia BlackbriarHD B/A, ED 0/0, LTV0, VA0ERI SA SERT ROP
narttuIgnitia Beamrider
narttuIgnitia Bravo ZuluHD B/B, ED 0/0, SP0, LTV1, VA0. MyDogDNA2016BHERI SA SERT ROPIgnitia C-pentueen emä
urosIgnitia BlackjackHD A/A, ED 0/0, LTV1, VA0
urosIgnitia BulletHD A/A, ED 0/0, LTV0, VA0 MyDogDNA2016BHvan't Oeterdal Q-pentueen isä
urosIgnitia BesiegerAsuu Kroatiassa.
urosIgnitia Bang-BangHD C/C, ED 0/0, SP0, LTV1, VA0kastroitu 11/2018