E-PENTUE 2020

JÄBÄ x IGNITIA BLACKBRIAR

s. 5.11.2020 4u + 2n

:: KoiraNet        :: working-dog.eu

Pentueen polveutuminen varmistettu (P).

Pentueen isänä on erittäin tasapainoisen luonteen omaava, karjatilan koira FI MVA HeW-19 V-19 Jäbä eli Rokka. Rokka on sisarusparvesta, joka jo E-pentueen aikoihin oli nuoresta iästään huolimatta ahkeroinut liudan tuloksia eri koiraurheilun lajeista. Rokan sukutaulu on jalostuksellisesti mielenkiintoinen, sillä siinä yhdistyy hyviä käyttökoiria tuottaneita sukulinjoja, mutta myös säilyttämisen arvoista maatilan yleiskoira-linjaa. Tälläisiä jalostusuroksia toivoisin rotuun huomattavasti enemmän.

Rokan isä on C.I.B. POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA HeW-15 RTVA JK3 TK1 PAIM-T Kiilankullan Kullervo, eli Uuno. Uunolla on kilpailuoikeus PK-jäljen, rallytokon ja tokon korkeimpaan luokkaan. Uuno onkin niittänyt roppakaupalla käyttöpuolen tuloksia, mutta on myös ulkoisesti erinomainen rotunsa edustaja. Uunosta voit lukea lisää Raitapaimenen-kennelin sivuilta. Rokan emä on It Is Caffé Monichella, jonka taustalla on menestyksekkäästi kilpailleita Ring-koiria, mutta myös itselleni tuttua Canine For Use-kasvatustyötä.

Pentueen emänä on Ignitia Blackbriar eli Mila, joka on 2. sukupolven kasvattini (It Is Amazing -> Ignitia Attitude -> Ignitia Blackbriar) ja myös D-pentueen emä. Milan isä on Belgian armeijan virkakoirana toiminut Billy Mosenthal, ja emä on oma kasvattini MV-15 EUJV-14 HRJV-14 BA JMVA Ignitia Attitude. Milan takaa löytyy siis sekä isän että emän puolelta KNPV-taustaisia, FCI-rekisteriin rotuunotettuja* koiria. Lisätietoja Milan taustoista ja suvusta löytyy sekä Milan omilta sivuilta että B-pentueen sivuilta. 

E-pentue on ehkä tähän astisista pentueista epätasaisin. Osa koirista on erittäin lupaavia yksilöitä, mutta osassa koirista on piirteitä, mihin en ole tässä rodussa tottunut. Koirat saattavat olla hyvin kiinnostuneita eri hajuista, ja eivät ole yhtä ahneita kuin omat holskuni tai ylipäänsä muut kasvattini. Geenipoolin kannalta pentueella olisi ollut rodulle annettavaa. Pentue jäi kuitenkin pois jalostuskäytöstä, kun koirat yksi toisensa jälkeen jouduttiin eri syistä steriloimaan tai kastroimaan.

NIMITERVEYSKOKEETNÄYTTELYTMUUTA
nIGNITIA EPICHD B/A, ED 0/0, LTV0, VA0, SP0BH, TK1, RTK3.EH
nIGNITIA ENIGMAHD B/B, ED 0/0, LTV0, VA0, SP0ERI
uIGNITIA ENDGAMEHD A/A, ED 0/0, LTV0, VA0, SP0. Silmät: terveet.MyDogDNA, DM N/N, SDCA1&2 N/NBH, TK1, RTK3, RT MESHYV x2, LTE 189p.PMV-22, V-22, HeW-21, HeJW-21, MVA, ROP, CACIB, NORD-SERT
uIGNITIA ERAGONHD C/B, ED 0/0, LTV0, VA0, SP0.
uIGNITIA ESPRITHD B/B, ED 0/0, LTV0, VA0, SP0Lievä häntämutka
uIGNITIA ECHO

Kuvassa Jäbä Kuva: Lotta Mikkonen

*FCI-rekisteriin rotuunotettu koira. KNPV-linjaiset koirat eivät käytännössä ole FCI:n tunnustumassa rekisterissä. KNPV-linjaisia koiria on kuitenkin mahdollista rotuunottaa FCI-rekisteriin useissa maissa ja siten niitä on mahdollista käyttää jalostukseen ja jälkeläiset rekisteröidä FCI-rekisteriinJälkeläiset rekisteröidään liitännäisrekisteriin (Suomessa: ER-rekisteri)