G-pentue 2023


CANINE FOR USE IVAN x IGNITIA DEJA VU

s. 3.6.2023 2u + 3n

:: KoiraNet        :: working-dog.eu

Pentueen polveutuminen varmistettu (P) ennen rekisteröintiä. 

Tässä pentueessa tapahtuu tietyssä mielessä paluu juurille. Suunnitellessani ensimmäisen holskun hankintaa, olin kiinnostunut ruotsalaisen Canine For Use – kennelin kasvatustyöstä. Ensimmäiseksi holskukseni valikoituikin Canine For Use – koiran jälkeläinen (Zelda, Holland Gentleman v. le Dobry x Canine For Use B’Tuska).

Käyttöholskujen kasvatus oli tuolloin Suomessa vielä lapsen kengissä verrattuna Ruotsiin, jossa hollanninpaimenkoirat nähtiin jo varteenotettavana vaihtoehtona myös tavoitteellisempaan harrastamiseen. Tuohon aikaan Canine For Use – kennelissä oli ollut vain muutama pentue, mutta kennelin koirat alkoivat pian tekemään etenkin IGP:ssä tekemään vakuuttavia tuloksia. Tänä päivänä kennelin koirien käyttötulokset ovat Pohjoismaissa rekisteröintimääriin suhteutettuna aivan omaa luokkaansa.

Pentueen isä IGP3 RM-19 MH SE MVA SE JV-14 Canine For Use Ivan. Ivan on pentueesta, jonka koirat ovat paitsi niittäneet roppakaupalla käyttötuloksia, mutta ovat myös ulkonäöltään ja rakenteeltaan rodunomaisia, näyttelyissä palkittuja koiria. Canine For Use I-pentue on kokonaisuutena erittäin onnistunut pentue, josta on Ivanin lisäksi käytetty peräti kolmea eri koiraa jalostukseen. Pentueen meritteihin voi tutustua tarkemmin Canine For Use – kennelin sivuilla.

Ivan on vietikäs koira, joka työskentelee mielellään ohjaajansa kanssa. Se on kilpaillut tuloksekkaasti IGP:ssä ja Canicrossissa saavuttaen IGP3-koulutustunnuksen ja rotumestaruuden sekä Canicrossissa SM-4 tuloksen. Näyttelyissä se on saavuttanut Ruotsin muotovalion arvon sekä Ruotsin juniorivoittaja 2014 – tittelin.

Ivanin isä on IPO3 BSL3 SE MVA, KORAD NORDV-15 Mac Khalahann Hjax, jonka suku on etenkin ranskan ringissä vahvasti meritoitunut. Hjax itse on saavuttanut IPO3- ja BSL-koulutustunnukset sekä hollanninpaimenkoirien MM-kilpailuissa 7. sijan (2015). Näyttelyissä saavuttanut Ruotsin muotovalion arvon ja Pohjoismaiden voittaja 2015-tittelin.

Ivanin emä on IPO3 IFH-V SE KVA Canine For Use Cassi. Cassin kisaura on ollut narttukoiraksi tässä rodussa poikkeuksellisen vakuuttava. Se on saavuttanut IPO:ssa käyttövalion arvon ja kaksi rotumestaruutta (2015 & 2016), sekä hollanninpaimenkoirien MM-kilpailuissa 4. sijan (2015). Canine For Use C-pentue on I-pentueen tapaan käyttöpuolelta laajasti tittelöity, ja samasta pentueesta mm. IPO3 SE KVA Canine For Use C’Hucca, joka on Cassin tapaan saavuttanut IPO:sta käyttövalion arvon, rotumestaruuden (2014) ja arvokisamenestystä (SM3-14, SM5-15, PM4-14 ja hollanninpaimenkoirien MM6-15).

Pentueen emä BH TK1 RTK2 Ignitia Deja Vu on oma kisakoirani ja kolmannen polven kasvattini D-pentueesta. Even taustalta löytyy sekä isän että emän puolelta KNPV-taustaisia, FCI-rekisteriin rotuunotettuja* työkoiria.Eve on sosiaalinen ja työskentelyintoinen koira, jonka kanssa treenaamme PK-jälkeä ja tokoa tavoitteellisesti. Tähän mennessä se on suorittanut BH-kokeen hyväksytysti, ja sillä on sekä tokossa että rally-tokossa kilpailuoikeus voittajaluokkaan. Näyttelystä Eve on saanut tulokseksi SERT, NORD SERT, VSP. Lisätietoja Evestä löydät sen omilta sivuilta.

NIMITERVEYSKOKEETNÄYTTELYTMUUTA
uIGNITIA GHOST RIDERRuotsi
uIGNITIA GAME OVERVSP, JUN ROP, SERT, JUN SERT
nIGNITIA GIVE ME FIVE
nIGNITIA GAME OF THRONESHD A/A, ED 0/0, LTV0, VA0. Olat ok.JMVA, 2x ROP, 2x JUN-ROP, 2x SERT.
nIGNITIA GANGSTA’S PARADISE

*FCI-rekisteriin rotuunotettu koira. KNPV-linjaiset koirat eivät käytännössä ole FCI:n tunnustumassa rekisterissä. KNPV-linjaisia koiria on kuitenkin mahdollista rotuunottaa FCI-rekisteriin useissa maissa ja siten niitä on mahdollista käyttää jalostukseen ja jälkeläiset rekisteröidä FCI-rekisteriinJälkeläiset rekisteröidään liitännäisrekisteriin (Suomessa: ER-rekisteri)